Translate

понеделник, 14 октомври 2019 г.

Изумителни музиканти, акробати, жонгльор и човек-калкулатор отиват на полуфиналите на „България търси талант“

Делфина и Бартек

С по 4 позитивни оценки от журито на „България търси талант“ се окичиха свежите музиканти, посветили песен на хлебаря – Зора и Косьо, изкустната челистка Магделена Петрович и суинг танцьорите от „Линди Хоп България“. Акробатите, спечелили чешкото издание на формата, Делфина и Бартек вдигнаха на крака публиката с перфектното си изпълнение, а представителният хор към Националното училище за фолклорни изкуства „Широка лъка“ остави Ицо Хазарта, Катерина Евро, Славена Вътова и Любен Дилов-син в нетърпение да ги видят отново.  
Екстравагантният танцьор на пилон от Израел Нив Градус премина към полуфиналите с три позитивни вота от журито на „България търси талант”, а съдбата му сподели и жонгльорът с футболна топка Хайри Халил, който обеща да представи съвършено изпълнение на следващия етап. С авторската си песен „За Иваничка“, създадена като покана за интимна връзка, своето място на сцената и битката за 50 000 лева спечели и Владимир Христов.
Малките танцьори от „DIVA ZONE“, които оправиха настроението на Ицо Хазарта, Катерина Евро, Славена Вътова и Любен Дилов-син, гостуваха в „Тази сутрин“, заедно със своя ръководител и хореограф – Зорница Петрова. Те споделиха пред Антон Хекимян, че решението да покажат уменията си на сцената на „България търси талант” е било до някаква степен спонтанно и идва след като за втора година печелят злато на българско състезание, а оттам и квота за световно първенство. Преди 3 години те се класират в челната десетка на финалите в Испания сред над 7 хиляди участници от целия свят.
Александра Кертова и Богдана Юсева признаха, че усещането, че непознати хора ги харесват и се радват на постиженията им е уникално. А адреналинът на сцената на „България търси талант” е неповторим. Те са излезли уверени пред Ицо Хазарта, Катерина Евро, Славена Вътова и Любен Дилов-син, тъй като танцът им е създаден преди около година и половина, но е специално преработен за шоуто. Зад тяхното представление, обаче, стои много труд и отдаденост, допълни Зорница Петрова. Тя обясни, че отнема около 3 месеца да се създаде качествен танц, така че да стои добре и да пасне на всяко от децата. Според нея е важно
Широка лъка
крайният продукт да бъде изигран с лекота, а зад това стоят стриктни тренировки. За хореографа е важно децата да идват на време, да спазват почивките и да бъдат дисциплинирани. По думите ѝ именно волята, отговорността и толерантността в танците оказва влияние и върху постиженията в училище. Децата споделиха, че е важно да има баланс между танците и уроците, защото и оценките са също толкова важни. Дори понякога учат по време на почивки между тренировките. А ако спечелят „България търси талант”, младите танцьори искат да възобновят градинка, която е близо до залата за тренировки. За тях е важно да правят всичко около себе си красиво.
Човекът-калкулатор Георги Георгиев показа впечатляващия си талант в студиото на „Преди обед“, след като вече получи комплименти като „феномен“, „гениален“ и „забележителен“.  „Започнах да се занимавам със скоростна калкулация след 6 - 7 клас. Смятах по-бързо от останалите. Често излизах на дъската да решавам определени задачи. Постепенно разбирах, че това нещо ми се отдава доста добре.“ Той сподели, че тайната му се крие в способността за бързо преобразуване на формули. Явява се на световни и олимпийски състезания, а целта му е определяне на над 60 дати за минута и умножение на осемцифрени числа без междинни изчисления. Най-доброто му постижение до момента е през 2016 г. в Германия, където грабва световния шампионски приз.  Георги сподели пред Деси и Сашо, че тренира всеки ден, за да надгражда резултатите си, а успоредно работи в транспортна фирма. Свободното си време
Diva Zone
посвещава на подготовка на деца за световни първенства, а преди седмица стига с 8-годишно дете до 6-то място в света. В кой ден от седмицата ще се падне 100-тния рожден ден на водещия на „Преди обед“ и „България търси талант“ и нова година пред 2022 г., как ще респектира Деси полуфиналистът в „България търси талант“, можете да видите ТУК. Какви бяха първите реакции на Георги след високата оценка на журито и публиката на шоуто, влязло в рекордите на Гинес, вижте в ексклузивната онлайн поредица „Още от България търси талант“ с водещ Даниел Петканов на talant.btv.bg.


Няма коментари:

Публикуване на коментар