Translate

вторник, 15 октомври 2019 г.

Петдесет и второто специализирано изложение за архитектура, строителство и обзавеждане - СТРОЙКО ЕКСПО


От 16 до 20 октомври за 52-ри път в НДК София, ще се проведе специализираното изложение за архитектура, строителство и обзавеждане СТРОЙКО ЕКСПО. За тези 26 години от създаването си през 1993 година и до днес СТРОЙКО е доказан важен фактор и барометър за развитието на строителния и мебелния бранш в страната. Факт е, че не една и две компании са стартирали своята дейност от тук.
По традиция, следвайки естествения цикъл на строителството и обновяването на дома, изложението се провежда два пъти  годишно – пролет и есен. То е насочено както към крайния потребител, така и към специалиста, давайки им възможност на едно място да сравнят и изберат най-добрият и подхождащ им продукт, както и да добият представа за най-новите тенденции в дизайна и материалите.
СТРОЙКО ЕКСПО  улеснява посетителите в търсенето, давайки подслон на целия спектър от стоки в строителството и довършителните работи – от фирми, предлагащи проектиране и груб строеж, до такива, занимаващи се с индивидуално обзавеждане и предлагащи и най-малките декориращи детайли. Вход свободен! Над 130 фирми предлагат своите продукти и услуги с големи отстъпки до 30 %.
Тази есен на Стройко Експо ще бъдат представени две интересни инициативи:
Фотоизложба за благотворителността и доброволчеството. Три въздействащи фоторазказа, отличени с редица награди, ще бъдат представени на третия етаж на изложението:
„КАЛЕНИ В ОГЪН“ на Тихомира Методиева показва обикновени хора с необикновено хоби. Те рискуват живота си, за да помагат в ситуации, в които хората обикновено бягат - пожари, наводнения, земетресения и други бедствия. В момента в България има 220 доброволни формирования, в които членуват близо 3000 доброволци. Самата Тихомира Методиева е доброволец-пожарникар и секретар на Националната асоциация на доброволците в Република България.
В поредица от фотоси под названието „ВИЖ ТОВА или историята на кучето водач“ Борислав Трошев разказва за единственото по рода си училище за кучета водачи за незрящи в България, създадено от фондация “Очи на четири лапи”. Снимките са запечатали моменти от обучението на бъдещите четириноги помощници, от живота им в приемни семейства, както и от всекидневието на куче водач, което вече помага на човек с увредено зрение.
Проектът на Добрин Кашавелов „ВОДА ЗА ХАИР“ представя бай Манчо - човек, посветил живота си на търсенето на вода и изграждането на чешми „за хаир“. Освен с дарбата си да открива и “чува” водата, родопчанинът от десетилетия помага на хората и по много други начини. Възрастният мъж всяка седмица се моли и еднакво почита и джамията, и църквата. Казва, че водата е жива и разбира всичко.
Уъркшоп за изработка на керамика и кожа по римска технология.
Безплатни уроци за деца и възрастни. На 18 октомври от 16 до 19 часа и на 19 и 20 октомври от 10 до 19 часа на третия етаж на НДК.
Конференция „Зелени градове за устойчива Европа“ ще се проведе на 18 октомври от 10 часа в Клуб 1, НДК.
Очаквайте лектори, които ще споделят своя опит в създаването на зелени публични и частни пространства. Какво ни е нужно, за да направим града, в който живеем зелен?  Защо е прекрасно около нас да е зелено? Каква е връзката между дърветата, хората и града? Ще търсим отговори, които да ни вдъхновят да създадем своята градина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар