Translate

понеделник, 14 октомври 2019 г.

Доц. Бранимир Спасов е новият председател на Българско медицинско сдружение по хематология


Изпълнителният директор на Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания /НСБАЛХЗ/ доц. Бранимир Спасов бе избран за председател на Българско медицинско сдружение по хематология. Изборът се проведе вчера по време на Общо събрание на организацията, което бе в рамките на състоялия се в Правец  XI-ти Национален конгрес по хематология и XIII-ти Балкански хематологичен ден.
Предстои новият Управителен съвет да се събере на първо заседание и да избере заместник-председатели на хематологичното дружество.
Доц. Спасов замени досегашния председател на сдружението проф. Маргарита Генова, началник на Лабораторията по клинична имунология в НСБАЛХЗ, която бе два последователни мандата начело на организацията. Според Устава на организацията тя няма възможност да се кандидатира отново и бе избрана за член на Управителния съвет.
Той е завършил медицина в Медицинския университет в София през 1996 година. Има няколко специалности: вътрешни болести, клинична хематология и здравен мениджъмънт. През 2007 г. започва работа в НСБАЛХЗ в Клиниката по хематология. През 2016 година е завеждащ Второ отделение по клинична хематология в болницата. От две години е изпълнителен директор на лечебното заведение.

Снимка: Иглика Трифонова

Няма коментари:

Публикуване на коментар