Translate

събота, 19 октомври 2019 г.

Камарата на архитектите в България с жалба във ВАС относно дострояването на двата 12-етажни корпуса на бъдещата национална детска болница


Архитектите отбелязват, че нормите за земетръс позволяват до 8-етажна болница в София.
„Според Общия устройствен план и Подробния устройствен план педиатрията не може да е по-висока от 20 метра. През 2011 г. съществуващият незавършен строеж е определен за премахване с Подробния устройствен план на столицата и се предвижда изграждането на нова, различна по конфигурация детска болница на 5 етажа. Всичко това прави стария строеж, както и обществената поръчка за довършването му, напълно незаконни“, твърдят те.
Архитектите отново заявяват, че заданието за проектиране е непълно, некомпетентно и отваря широко вратата за злоупотреби, въпреки че КЗК отхвърли жалбата им.
Делото е насрочено за 11 ноември.
Тази седмица МЗ отвори офертите постъпили в рамките на крайния срок за подаване на предложения по обществена поръчка с предмет: „Избор на изпълнител за извършване на инженеринг /проектиране, строителство и авторски надзор/ на Национална многопрофилна детска болница“.
Три са постъпили оферти - от „Детска болница-София“ /участници в обединението са „Климатроник“ ЕООД, Иновасионес Техникас Ен Симентасион СА ДЕ СВ и Проес Консулторес СА/, Дружество по ЗЗД „Детско здраве“ /участници в обединението са „Главболгарстрой“ АД, „ГБС-Пловдив“ АД и „Главболгарстрой Интернешънал“ АД/ и Обединение „Здраве за децата на България“ /участници в обединението са „Трейс Груп Холд“ АД, „Смарт Билд Дигитал“ ЕООД, „Монолит“ АД и „Инжпроект“ ООД/.
Комисията има срок до 40 работни дни, считано от днес, за да избере изпълнител на обществената поръчка за изграждане на Националната детска болница.


Няма коментари:

Публикуване на коментар