Translate

понеделник, 11 март 2019 г.

Sanofi отчита стабилни финансови резултати в България и по света


Компанията бе отличена като „Най-добър работодател в глобален мащаб“

Биофармацевтичната компания Sanofi отчита стабилни финансови резултати в световен мащаб с годишни нетни продажби в размер на 34,46 милиарда евро, от които 9,34 милиарда евро в Европа.
Доходността от акциите на Sanofi е 5.47 евро и бележи ръст от 5,1% на годишна база при постоянен обменен курс. Предложеният дивидент на борда е от 3,07 евро на акция като това е 25-и пореден период с нарастващ  дивидент.
Оливиер Брандикур, главен изпълнителен директор на Sanofi, коментира:
-През 2018 г. направихме добър прогрес в приоритетните ни проекти и увеличихме капацитета си в научно-изследователската дейност. Миналата година финализирахме придобиванията на Bioverativ и Ablynx, които ни помогнаха да засилим позициите си в областта на редките кръвни болести и дадоха допълнителна стойност за компанията ни като цяло. Това е и причината подразделението ни -  Sanofi Genzyme - за онкология, множествена склероза и редки болести да бележи ръст от 30% за изминалата година. Фокусът ни през 2019 г. продължават да са успешното развитие на бизнес приоритетите ни както и трансформирането на компанията, за да отговори напълно на динамиката нашата индустрия.Представянето ни на българския пазар следва тенденцията на стабилност на глобалната компания.  През 2018 г. Sanofi се нарежда на 7-мо място по продажби в абсолютна стойност в страната и на шесто място сред иновативните компании представени в България, по данни на IMS Health. В абсолютна стойност годишните продажби на Sanofi са в размер на 41,595 млн. евро.
Най-голям дял в продажбите в България (28%) формират „Продукти без лекарско предписание“, които бележат двуцифрен ръст от близо 16% на годишна база. Част от добрите резултати на подразделението се дължат и на новите продукти без лекарско предписание, които бяха пуснати на пазара – Novanight, Muconasal Natural Triple Effect, Mucosolvan Natural Complete, Dulcosoft,  Magne B6 Forte, Magne B6 Stop Stress и Essentiale Express. На второ и трето място като дял от продажбите на Sanofi в България  се нареждат с по около 25% дивизиите “Обща медицина“ (General medicine)  и  Sanofi Genzyme - бизнес подразделението за онкология, множествена склероза и редки болести. Подразделението „Диабет и сърдечно-съдови заболявания“ е с 16% дял в продажбите на компанията в страната, a Sanofi Pasteur  - с 5%.
Освен стабилните финансови резултати, Sanofi получи сертификата „Най-добър работодател в глобален мащаб“. Отличието се връчва от независимата организация Top Employer Institute, която одитира компаниите по света по международни признати стандарти. Глобалният сертификат е поредната висока оценка за устойчивата и дългогодишна политика на Sanofi в развитието на човешките ресурси и добрите условия на труд в компанията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар