Translate

петък, 15 март 2019 г.

Димитър Димитров - сребърният медалист на MasterChef 3 презентира здравословни късни закуски


Финалистът от трети сезон на MasterChef Димитър Димитров извървя пътя от интериорния дизайн до професионалната кухня след участието си в шоуто на добрия вкус. Той посрещна екипа на „Преди обед“ в чисто новата кухня на бъдещия си ресторант, за да сподели концепцията за brunch място в столицата. Димитър избира формата на т.нар. „късна закуска“ тъй като храната е бърза, вкусна, здравословна и подходяща за всеки момент от денонощието. Осъществяването на мечтата му за собствено гурме заведение му отнема 2 години, но е горд, че след броени дни ще я реализира.
Той сподели пред зрителите на bTV, че първоначално се е опитал да съвмести професията си на дизайнер с любимите занимания в кухнята, но е взел решение трайно да се насочи към кулинарията. Като управител на един от най-добрите ресторанти в София, а след това и на заведенията в голям хотел, натрупва необходимия опит, позволяващ му да управлява собствен кулинарен бизнес. Сподели още, че неговото място ще бъде плод на негов интериорен проект, съчетаващ индустриален стил с уюта и историята на Лъвов мост през годините. Концепцията му за налагане на български продукти и рецепти остава непроменена от участието му в MasterChef, а гостите му ще я открият и в неговото меню.
Сребърният медалист в MasterChef 4 открехна завесата за рецептите, които разработва за brunch ресторанта си. Специално за екипа на предаването приготви сандвич с бекон и яйца и пухкави яйца със спанак и сирена.
С първата рецепта Димитър развенчава мита, че сандвичът е нездравословна храна, от която се пълнее. За целта той използва английски бекон, който съдържа по-малко мазнини от класическия, пълнозърнест хляб с квас, българско висококачествено сирене пекорино, пресни яйца, малко овкусено с билки масло и свежи зеленчуци. Като първа стъпка кулинарят запича бекона от едната му страна на плоча, след това счупва яйцата върху месото, като целта е жълтъкът да остане леко рохък. Този ефект се получава бързо и лесно като продуктите се пекат под капак или тиган. Междувременно запича и филийките хляб, намазва ги с малко количество разтопено масло, диджонска горчица, поставя бекона с яйцето и отново ги слага на плочата и покрива с тигана за 1-2 минути. За да бъде закуската питателна, витаминозна и свежа, той я комбинира с микс от зелени салата и чери домати, подправени със зехтин, балсамико, малко сол и малко настъргано сирене.
Второто му предложение  за отличен старт на деня или бърз обяд комбинира множеството лечебни свойства на спанака с богатството на хранителни вещества на яйцата. Първоначално задушава зеленчука в малко масло със скилидка чесън, а когато омекне, чуква в тигана две яйца. За да придаде на ястието допълнителна кремавина, прибавя два вида сирене – Бри и Камембер. Бързото и здравословно ястие се сервира също с препечена филийка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар