Финалистът от трети сезон
на MasterChef Димитър Димитров извървя пътя от интериорния
дизайн до професионалната кухня след участието си в шоуто на добрия вкус. Той
посрещна екипа на „Преди обед“ в чисто новата кухня на бъдещия си ресторант, за
да сподели концепцията за brunch място в столицата. Димитър избира формата на т.нар. „късна закуска“ тъй
като храната е бърза, вкусна, здравословна и подходяща за всеки момент от
денонощието. Осъществяването на мечтата му за собствено гурме заведение му
отнема 2 години, но е горд, че след броени дни ще я реализира.
Той сподели пред зрителите
на bTV, че първоначално се е опитал да съвмести
професията си на дизайнер с любимите занимания в кухнята, но е взел решение
трайно да се насочи към кулинарията. Като управител на един от най-добрите
ресторанти в София, а след това и на заведенията в голям хотел, натрупва необходимия
опит, позволяващ му да управлява собствен кулинарен бизнес. Сподели още, че
неговото място ще бъде плод на негов интериорен проект, съчетаващ индустриален
стил с уюта и историята на Лъвов мост през годините. Концепцията му за налагане
на български продукти и рецепти остава непроменена от участието му в MasterChef, а гостите му ще я открият и в неговото меню.
Сребърният медалист в MasterChef 4 открехна завесата за рецептите, които
разработва за brunch
ресторанта си. Специално
за екипа на предаването приготви сандвич с бекон и яйца и пухкави яйца
със спанак и сирена.
Второто му предложение за отличен старт на деня или бърз обяд комбинира множеството лечебни
свойства на спанака с богатството на хранителни вещества на яйцата. Първоначално задушава зеленчука в малко масло със скилидка чесън, а когато
омекне, чуква в тигана две яйца. За да придаде на ястието допълнителна
кремавина, прибавя два вида сирене – Бри и Камембер. Бързото и здравословно
ястие се сервира също с препечена филийка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар