Хоби-готвачите ще променят „детските кошмари“ от
българската национална кухня в елиминационна фаза
Първата отборна битка ще
се превърне в борба за надмощие, а самообладанието ще е най-важното оръжие. Ветерани
от четирите сезона на шоуто на добрия вкус ще оценяват новобранците, а
резултатът ще е „като ураганът Катрина“. В елиминацията, след която един ще
напусне кухнята завинаги, Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще проверят теоретичните познания и въображението на
хоби-готвачите. Те ще трябва да превърнат „ужасът от детската градина“,
„страшното оръжие на баба“ и „гордостта на всеки комунистически стол“ в
изискано ястие, за да заличат детските кошмари.
Победителят в битката за
имунитет ще оглави единия отбор и ще посочи кой ще бъде капитан на
противниковия екип. Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще обърнат внимание на правилното разпределение на ролите
спрямо йерархията в кухнята, за да успеят гладиаторите да приготвят основно
ястие и десерт за 16 взискателни гости с отношение към храната в рамките на 60
минути. Докато единият лидер ще заложи
на общото съгласие и делегирането на отговорности, то другият ще бъде истински
диктатор. Своенравност, налагане на мнение и напрежение ще завладеят
хоби-готвачите, разделени в две групи по 7 души. А когато в ресторанта влязат
едни от най-колоритните членове на семейството на MasterChef – Стефан Стефанов, Аврам Големечков, Мариела
Нордел и Стефани Младенова от първия сезон, Събин Ранков, Йоана Тодорова,
Елизабет Николова и Евгени Йорданов от второто издание, Петър Киров, Антон
Бахчеванов, Росица Иванова, Димитър Димитров и Иван Киров от третия сезон и
Цветомира Ванчева, Кольо Минчев и MasterChef Станислав Райчев от четвъртия сезон, летвата ще се вдигне до небето.
Последният притежател на мечтаната титла ще посъветва колегите си да се борят
като лъвове и да бъдат себе си. Той препоръча да се опитат да се уважават един
друг, да останат хора, да излязат с високо вдигната глава и да уважават журито.
Двата отбора ще дадат
всичко от себе си, ще правят чудеса в последните минути, а гордостта и
разочарованието ще бъдат неизбежни. Те ще поднесат на ветераните патешко магре
със сос от вишни и профитероли, както и телешко филе с грейви сос и брауни с
вишни. Кой отбор ще спечели вота на предшествениците си и кой капитан ще носи
отговорността за първия напуснал кухнята на MasterChef, феновете на добрия вкус ще видят по bTV.
Първата елиминация ще
стартира с кулинарна викторина, а този, който покаже най-обширни познания ще се
спаси от риска да се сбогува с мечтата си. Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще проверят познанията на
хоби-готвачите за това от коя част на прасето е шолът, какъв вид растение е
фъстъкът, какво е темпериране, деглазиране и аранчини. След теоретичната
подготовка, строгото и справедливо жури ще провери практическите умения и
въображението на претендентите за титлата MasterChef и голямата награда от 100 000 лева. Задачата
им ще бъде да превърнат най-мразените ястия от детството в истински деликатеси,
за да ги отърват от лошата слава. Изборът им ще бъде ограничен между пиле
фрикасе, сютляш, свинско с прясно зеле и скумрия в доматен сос. А освен отличен
вкус, те ще трябва да се справят и с основния проблем на тези ястия –
нелицеприятният външен вид.
Дали хоби-готвачите ще
успеят да загърбят егото си в името на отбора, ще спазват ли правилата на честната
игра и ще изградят ли симбиоза от различни характери, емоционалност
и техники на готвене? Коя
е втората страна, най-голям производител на гъши дроб след Франция, какъв е
произходът на сиренето тофу и кой е най-популярният португалски специалитет? Ще
успеят ли хоби-готвачите да допринесат за развитието на българската национална
кухня, каква туршия приготвя Силвена Роу в Дубай и вкусно ли е сладкото от
броколи романеско? Кой ще напусне кухнята на MasterChef още в началото на
приключението на добрия вкус, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа по
bTV.
Няма коментари:
Публикуване на коментар