Translate

петък, 15 март 2019 г.

УМБАЛ „Александровска“ подава ръка на децата с диабет


На 16.03 Детски очен кабинет на УМБАЛ „Александровска“ ще работи благотворително за децата с диабет. Лечебното заведение -партньор в инициатива на СНЦ “Култура без граници”, свързана с модерните начини на терапия и превенция на диабет тип1 при деца, който при недобър контрол над  заболяването води до възможни усложнения във всички органи  и системи, като най-засегнати са очите, нервите и бъбреците. .
Неофициалната статистика сочи , че у нас от този тип диабет страдат около 3000 деца от 0 до 18г., като ръстът на заболеваемост постоянно се увеличава както в България, така и в световен мащаб. Само за изминалата година са регистрирани 150 нови случая.
Детските офталмолози от Александровска болница ще прегледат 30 деца в съботния ден доброволно, с цел да не допуснат поражения на зрението им или при наличие на такива, да вземат бързи и адекватни  мерки.
Специалистите от болницата ще участват и в IV-то Националното обучение по иновативно лечение на диабета, организирано от СНЦ „Култура без граници“, което ще събере на едно място родители, деца и млади хора с диабет, използващи технологичните иновации в терапията на диабета. Събитието ще се проведе в края на месеца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар