Translate

неделя, 10 март 2019 г.

Екипът на „Преди обед“ излита с нова рубрика - "В Космоса“


Астрофизиците Владимир Божилов и Тихомир Димитров ще представят най-любопитното за необятния Космос

Вл. Божилов и Т. Димитров
Този понеделник, 11 март, екипът на предаване „Преди обед“ по bTV изстрелва нова оригинална поредица „В Космоса“. Всеки понеделник в телевизионната орбита ще влизат астрофизиците Владимир Божилов и Тихомир Димитров. Достъпно и с чувство за хумор, двамата учени ще представят най-любопитното за необятния Космос, за да убедят зрителите, че науката може да бъде забавна, а едновременно с това и полезна.
Колко скоро ще пътуваме за удоволствие до Луната? Може ли Марс да ни приюти, ако пренаселим Земята? Как се подготвят физически и психически астронавтите преди мисия? Ако има извънземни, къде са те? Безброй са въпросите, чиито отговори ще бъдат разкрити в ефира на „Преди обед“. 
Първото пътешествие този понеделник е до Луната. През 2019 година отбелязваме 50-годишнината от стъпването на човешки крак на повърхността ѝ. И почти толкова от последната пилотирана мисия до там. На стремежа да я опознаем и пътуваме до нея – в първото издание на рубриката са посветени увлекателен разказ за първия полет, както и амбициите на NASA и визионери като Мъск и Брансън.

Няма коментари:

Публикуване на коментар