16-те топ хоби-готвачи на MasterChef ще вдигнат първата си кутия в шоуто на добрия
вкус, а грешките им няма да останат без последствия. За първи път те ще могат
да използват новия, още по-богат склад в най-голямата кухня в България, който
ще им предложи всичко необходимо за приготвянето на ястия, достойни за
първокласен ресторант. Гладиаторите ще разполагат с 10 минути за избор на
продукти и 90 минути, за да приготвят впечатляващо ястие. Те ще трябва да измислят
модерни рецепти, базирани на българската национална кухня, а след това ще имат
честта да се докоснат до есенцията на „храната на бъдещето“ в MasterClass на Chef Силвена Роу.
Chef
Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще посрещнат хоби-кулинарите по
стара българска традиция – с хляб, сол и мед. Легендарната кутия крие
предизвикателството на националната ни кухня, а творческата свобода ще им
позволи широко поле на действие. 16-те претенденти за титлата MasterChef и наградата от 100 000 лева могат да приготвят
и „рецептата на баба“, но пречупена през собственото им въображение. Този път
взискателното
жури ще опита всички
ястия. Трите най-добри ще се борят за значката за имунитет в предстоящия MasterClass,
а трите най-
неубедителни ще пропуснат отборната битка и ще отидат
директно на елиминация.
Гладиаторите ще сравнят
новия склад на MasterChef със „страната на чудесата“, но Chef Силвена Роу ще очаква всеки продукт от
препълнените с връх кошници да бъде използван по предназначение. Журито ще
помечтае за зашеметяваща баница и тутманик, а Chef Токев ще подчертае, че най-важно за
състезателите е да подберат рецептата спрямо технологичното време за готвене.
Топ кулинарите ще опитат „жестоки“ пълнени чушки, модерна мусака с гел от
мляко, елегантен друсан кебап , агнешки изкушения, веган „бургер“ и постна
деконструирана сърма. Разбира се, и няколко вида хляб, защото той неизменно
присъства на българската трапеза. Но само трима души ще успеят да стъпят на
основата на националната ни кухня и да създадат нещо ново, достойно за кухнята
на MasterChef.
Кои ще бъдат те и на кого
ще бъде дадено допълнително предимство, зрителите ще разберат в понеделник по bTV.

да внимават, да учат бързо и да се овладяват в напрегнати ситуации.
Претендентите за титлата MasterChef и голямата награда от 100 000 ще научат ценни
уроци от журито. Например, че за пяна от кисело мляко не е необходим сгъстител,
тъй като съдържа лецитин и няколко оборота с пасатор са му напълно достатъчни.
Аранжирането на продукти с еднакви цветове не прави ястието по-апетитно, а представянето на красивата чиния трябва да
се прави с изящни думи. Уникалните подправки като смардалата трябва да се
превърнат в национална гордост, а ако ястието „пее“, то се консумира с повече
сетива.
Сладко ли ще е посрещането
с хляб и сол, по какво си приличат българската и македонската кухня и лесни ли
са за изпълнение националните ни ястия? Как „супер плодовете“ годжи бери се
вписват в традиционните ни рецепти, по колко пълнени чушки „на мама“ хапва
Силвена Роу и каква е тайната да се командва един мъж? Колко е важно да се
доверяваш на отбора в кухнята, да прецениш времето за изстиване на блатовете и
стягане на ганаш? Кой ще грабне първия имунитет и кой ще отиде на елиминации,
феновете на добрия вкус ще видят на 11 март от 21:00 часа в MasterChef по bTV.
Няма коментари:
Публикуване на коментар