Translate

сряда, 13 март 2019 г.

Над 125 компании предлагат работа и стаж за младите хора в началото на кариерата си


Всяка година най-мащабният кариерен форум „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ събира на едно място работодатели и млади хора в осем български града

В откриването на осемнадесетото издание на най-големия форум за студентски стаж и кариера „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2019 участие взеха Лазар Лазаров, зам.министър на труда и социалната политика, Петър Николов, зам.министър на образованието и науката, Елка Димитрова, директор дирекция „Политика на пазара на труда и трудова мобилност“, Тодор Чобанов, зам. кмет по направление „Култура, образование, спорт и превенция на зависимостите“, Десислава Игнатова началник отдел „Посреднически услуги“ към Агенция по заетостта, г-н Еммануел Артур, изпълнителен директор на Нестле България и г-н Светлозар Петров, управител на JobTiger.
Те поздравиха работодателите на щандовете и посетителите на изложението и пожелаха успех на тазгодишното издание на форума.
„Този форум е изключително важен, защото осигурява на младите хора бърз преход от образователната система към заетост. Той допринася за задържането на младите висшисти в нашата страна. Чрез тези инициативи можем да заключим, че младите хора до 24 години са най-малко застрашената група от безработица в страната,“ изтъкна заместник-министър на труда и социалната политика.
Форумът е най-голямото и значимо кариерно изложение в България от 18 години. За това има заслуга и фактът, че се организира не на база университети, а на база академични градове. Това дава по-добра възможност на млади специалисти от различни висши учебни заведения да се срещнат с множество утвърдени и доказани работодатели на едно място, същевременно позволявайки на компаниите с едно участие да се свържат с хиляди амбициозни студенти и експерти, които търсят сериозна кариерна реализация. Броят на реализираните през форума студенти е 45000. Това доказва, че бизнесът има интерес към наемането на работа на млади хора", подчерта управителят на JobTiger.
„Нестле развива своята бизнес дейност тук само от 25 години, но през последните 20 години сме се фокусирали и отдали на работата си С и ЗА младите хора. Защото в Нестле вярваме, че помагайки на младите да се подготвят за началото на кариерата си, допринасяме за развитието на българското общество. Искам да пожелая на всички млади хора - мечтайте смело, целете се високо, защото всичко е възможно!“. Това сподели изпълнителният директор на Нестле България Емануел Артур.
Форумът, чиито организатор форума е JobTiger, а дългогодишен партньор – Нестле България се проведе в рамките на два дни в София – на 12 и 13 март в НДК.
Основна цел на събитието е да срещне работодателите с техните потенциални служители, а студенти и млади специалисти да открият възможности за реализация. Освен срещата с работодатели на щандовете, всеки посетител ще има възможността да получи съвет как да се представи на интервю по време на тестови интервюта на щанда на JobTiger, а в рамките на CV работилницата на Нестле България – да зададе въпроси за съставянето на CV. Част от програмата е и възможността посетителите да проверят нивото си на английски език в специално обособени кътове на езикови училища Intellect.
„Национални дни на кариерата“ 2019 ще се проведе за 18-та година между 12 март и 8 април в осем академични града – София, Варна, Бургас, Русе, Свищов, Велико Търново, Габрово и Пловдив. Една от уникалните характеристики на събитието е, че по време на него се предлагат работни места не само в най-големите икономически центрове, но и в по-малки населени места, покривайки голяма част от българските региони.
Всяка година „Национални дни на кариерата“ се посещава от между 10 и 15 хиляди млади хора, като средно един на всеки шест посетители успешно започва работа или стаж. Това означава, че посещението на студентите и завършилите специалисти на форума им дава добър шанс за старт в кариерата и то в едни от най-добрите компании в страната. Като резултат от това през годините над 45000 души са намерили работа или стаж. Това е особено важно сега, когато намирането на нужните служители вече е въпрос на оцеляване за не един бизнес в България.
До края на форума, в събитията в цялата страна ще се включат близо 180 компании. Те ще представят свободните си стажантски и работни позиции в различни бизнес сектори. След софийското събитие, кариерният форум продължава във:
  • Варна – 18 март, Дворец на културата и спорта;
  • Бургас – 20 март, Бургаски свободен университет;
  • Русе – 25 март, Русенски университет „Ангел Кънчев";
  • Свищов – 27 март, Стопанска академия „Д. А. Ценов”;
  • Велико Търново – 1 април, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, Пети корпус;
  • Габрово – 3 април, Технически университет, Библиотека;
  • Пловдив – 8 април, Пловдивски Панаир, Конгресен Център.

Няма коментари:

Публикуване на коментар