Translate

петък, 7 юни 2013 г.

Шопингът носи по-голямо удоволствие на британките от секса



Шопингът носи по-голямо удоволствие от секса за половината британки, показва ново изследване. 55% от дамите заявили, че приятен ден по магазините ги радва повече от времето под завивките, въпреки че 10% от купените предмети никога не излизат от гардероба. 11% от анкетираните заявили, че шопингът винаги е по-добър от секса, независимо от обстоятелствата, уточнява БГНЕС.
Изследването сред 2000 британки, всички със сериозна връзка, установило още, че средностатистическата жена мисли за шопинг шест пъти седмично, докато в мисли за секс потъва само четири пъти на седмица.
Допитването показало още, че шопингът може да бъде източник на напрежение за двойките, като 37 на сто заявили, че обикалянето по магазините с партньора често води до разгорещени спорове. В резултат на това мнозинството дами предпочитат да пазаруват с приятелки или сами, а само 16 на сто заявили, че искат да прекарват повече време, пазарувайки с партньорите си.
Дори децата са смятани за по-добър избор за шопинг партньор от 23% от дамите. Изследването установило още, че страстта на британците към модата води до пропиляването на значителни суми, като 9 на сто от анкетираните признали, че никога не използват или носят нещата, които купуват.

Участничките в допитването признали, че притежават най-малко три чифта обувки, които никога не носят, а 20% имат поне три неизползвани чанти, които само събират прах. Общо жените имат неносени дрехи и аксесоари на стойност 697,23 паунда. Купищата неносени и нежелани дрехи оказват негативно влияние върху нивата на стреса, като над 25% от дамите признали, че изпитват редовни пристъпи на вина заради количеството закупени предмети. Близо 10% заявили, че се чувстват виновни всеки път, когато влизат в магазин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар