Translate

сряда, 5 юни 2013 г.

Хотелиери в Слънчев бряг: Има недостиг на кадри!



Остава проблемът с липсата на кадри, алармират от Съюза на собствениците в Слънчев бряг в навечерието на новия туристически сезон, предаде БГНЕС.
Хотелиерите поставят и въпроси, свързани с ниската себестойност на туристическия продукт, липсата на инструменти, с които държавата да стимулира туризма, покачващите се цени на електрическа енергия, такса смет и други услуги, както и недобрата инфраструктура. От съюза напомнят ролята на държавата да инвестира в подготвени специалисти в тази област, които напускат страната заради по-атрактивно заплащане от курорти извън България.
Летният сезон ще бъде открит на 6 юни. Базата, с която курортът посреща новия сезон, е над 150 000 легла. През пиковите месеци Слънчев бряг е най-привлекателният курорт за млади хора и семейства с деца. Южната и северната част на комплекса са по-спокойни и там почиват предимно семейства с деца, докато централната част на курорта се предпочита от младите хора, защото те са близо до нощните атракции и заведения.
Пенсионерите от чужбина избират месеците април, май и септември до първата десетднeвка на октомври.
Три дни преди официалното откриване, броят на туристите в курорта наближава 50 000. Според ранните записвания е установен ръст между 7-10%, което сочи по-добър от 2012 летен сезон. През юни Слънчев бряг ще посрещне гости от традиционните дестинации Русия, Германия, Великобритания, Украйна, Молдова, Беларус, Литва, Полша, Чехия, Скандинавските страни.
Заради облекчения визов режим и изнесените визови центрове хотелиерите очакват между 12 и 14% повече туристи от руския пазар и 5% повече британци.

Няма коментари:

Публикуване на коментар