Translate

вторник, 4 юни 2013 г.

БЛС с нов зам.-председател - д-р Кирил Еленски


Със 105 гласа, след балотаж, делегатите на 57 извънреден Събор на БЛС, който се проведе в Боровец, избраха д-р Кирил Еленски за зам. председател на лекарския съюз.
Д-р Еленски е роден през 1958 г. в гр.Пловдив. Завършил е МУ-Пловдив през 1985 г. Има две специалности – Вътрешни болести и Обща медицина, както и магистърска степен по макроикономика от пловдивски университет „Паисий Хилендарски”.
До 2000 г. работи в общинска болница Карлово, като участъков лекар, зав.отделение и зам. директор. От 2000 г. до сега е собственик на амбулатория за първична медицинска помощ и рти като общопрактикуващ лекар. През годините е член и зам.председател на РК на БЛС Пловдив, втори мандат е член на УС на БЛС.
Съборът гласува единодушно потвърждение на своето искане за незабавна оставка на управителя на НЗОК д-р Пламен Цеков. Многократно досега БЛС е представял на вниманието на обществото своите аргументи за това, се посочва в изявление на организацията. 
Делегатите решиха, че се открива мандат за строителство на Дом на лекаря, за който организацията разполага с парцел земя, предоставен безвъзмездно от правителството на г-н С. Сакскобургготски.
Със 133 гласа от 215 гласували те решиха това да стане чрез обществена поръчка за избор на инвеститор.
Вариантите за продажба или замяна на земята бяха изцяло отхвърлени, а като начин на изразяване на вота делегатите избраха тайно гласуване с бюлетина. Лекарите трябваше да изберат един от следните три варианта:
Вариант 1 – Съгласно решение на Събора на БЛС - с. Равда, 15 април 2011 г. изграждане със собствени средства на БЛС чрез увеличение на членския внос с 3 лева - допълнителна целева вноска - за изпълнение на съществуващия идеен проект или на нов проект със същия обем и разгъната застроена площ от 814,86 кв.м, разгъната застроена площ -надземно 6 155,58 кв.м и разгърната застроена площ – подземно 5 230,62 кв.м. - Цена на проекта приблизително: 6 млн. евро
Вариант 2. Изграждане със собствени средства на БЛС чрез увеличение на членския внос с 3 лева - допълнителна целева вноска - за изпълнение на изменен идеен проект - съкратен вариант с ( -1 ) подземен етаж и ( + 4 ) етажа надземни етажа- Цена на проекта приблизително: 3 млн. евро
Вариант 3. Публична покана за изграждане на Дом на българския лекар от инвеститор срещу отстъпване на обезщетение (процент) от сградата.
Беше решено още, че обезщетението за БЛС няма да бъде по-малко от 30%, а цялата процедура ще се възложи на комисия. Тя ще бъде съставена от председателите на регионални колегии, в нея няма да участват членове на управителния съвет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар