Translate

сряда, 2 май 2012 г.

Безплатни прегледи на пациенти с катаракта и глаукома в МБАЛ „Токуда Болница София”

Консултациите ще бъдат извършени на 03.05.2012 г. от 08.00 до 14.00 часа след предварително записване на тел: 02/403 4000


По думите на д-р Алек Топов, началник на отделението по Офталмология в МБАЛ „Токуда Болница София”, „глаукомата е най-честата причина за слепота в България и втора в света, а катарактата е най-разпространеното очно заболяване над 50 годишна възраст и за да бъдат излекувани пациентите с катаракта или глаукома, най-важна е ранната диагностика, както и редовните профилактични прегледи при специалист-офталмолог поне веднъж годишно.”
Д-р Топов препоръчва на хората над 40-годишна възраст да се възползват от възможността за очна диагностика, тъй като глаукомата много често протича безсимптомно, с развитието й се стига до увреждане на зрителния нерв, а усложнението води до необратима слепота. Другото масово очно заболяване - катарактата може от своя страна да бъде овладяно значително по-лесно при навременно откриване.
Безплатната консултация включва преглед от специалист, определяне на зрителната острота, измерване на вътреочното налягане и оглед на зрителния нерв чрез офталмоскопия. Офталмолозите ще дават и препоръки за лечение, когато това се налага.

Няма коментари:

Публикуване на коментар