Translate

четвъртък, 26 април 2012 г.

Watson придобива Актавис Груп за 4.25 млрд. евро

Watson Pharmaceuticals  е сключила окончателно споразумение за придобиване на частната компания Актавис срещу сумата от около 4.25 млрд. евро. В резултат на това  Watson ще се превърне в третата най-голяма генерична компания в света с приблизителни очаквани приходи за 2012 от около $8 млрд..
Фармацевтичната компания „Актавис” има търговски представителства в над 40 държави и над 10 000 служители. Тя притежава близо 300 лекарствени продукта в процес на разработка и продава повече от 1000 продукта в целия свят.Компанията е произвела над 22 млрд. производствени фармацевтични единици през 2011 г. и генерира приходи за 2011 от приблизително $2.5 млрд..
"Придобиването на „Актавис” съществено ще допринесе за завършването на експанзията на Watson като глобална генерична компания. „Актавис“ драстично подобрява нашата търговска позиция в световен мащаб и носи допълнителни продукти и възможности в Съединените щати," каза Пол Бизаро, президент и главен изпълнителен директор на Watson. Компанията ще получи достъп до бързо развиващите се пазари, включително Централна и Източна Европа и Русия. 
"Днес бележим един поврат в историята на "Актавис". В продължение на две години имах удоволствието да работя заедно с новосформираното управление", заяви Клаудио Албрехт, главен изпълнителен директор на "Актавис". "Ние успешно изведохме Актавис в силна позиция, за да отговорим на бъдещите възможности за растеж в генеричната фармацевтична индустрия."
Двете компании са идеално допълващи се, което ще позволи на обединената компания да засили позициите си и да стане един от лидерите в индустрията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар