Translate

вторник, 22 ноември 2011 г.

Фейсбук вече ще пита потребителите за новите настройки на профила им


Фейсбук вече ще пита потребителите за новите настройки, свързани с личните данни, преди те да бъдат приложени по отношение на техните акаунти, съобщава в. „Уолстрийт джърнъл".
Изискването към социалната мрежа е наложено от федералната търговска комисия на САЩ и дава възможност на потребителите първо да се запознаят с принципите на работа на новите функциии едва след това да вземат решение дали да ги приложат в собствения си профил.
Компанията на Марк Зукърбърг е била принудена да сключи споразумение с федералната търговска комисия след многобройни оплаквания за нарушаване на неприкосновеността на личната информация.
От Фейсбук са се съгласили и на независима проверка как се пазят потребителските данни, но са отказали да питат хората с профили в мрежата за въвеждането на абсолютно всички нови функции.
----
През 2009 г. група активисти подава жалба, в която обвинява социалната мрежа, че заради обновяването на настройките имената на потребителите, снимките от профила и други лични данни стават публично достояние. Преди няколко месеца заради намерението си да въведе функция за разпознаване на лицата на снимкитекомпанията бе подложенана остра критика в Европа.
От три години насам фейсбук обаче въведе редица съществени промени в настройките за поверителност на профилите. Собствениците на акаунтите могат да избират кой да вижда личните им данни, местоживеенето, списъка с приятелите и т.н. През август т.г.социалната мрежа опрости настройките за конфиденциалност и позволи да бъде контролирана аудиторията на всяко конкретно съобщение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар