Translate

вторник, 22 ноември 2011 г.

Борисов е доволен от здравния министър

„Доволен съм от здравния министър. Просто има още няколко неща, които са пред завършек и истински се надявам да ги завърши скоро, за да може да представи продукцията на своя труд.” Това заяви пред bTV премиерът Бойко Борисов. Запитан кои „неща” има предвид, той каза: „Особено в електронните рецепти, електронната сфера, в която работи, за да направи услугите по-добри.”
По думите му, по отношение на здравната реформа е направено много. „Здравната реформа - това, което в момента правят с електронните рецепти, с всичко това, което се направи за овладяване дълговете на болниците, които растяха със стотици милиони. Много неща се направиха там”, каза Борисов.
Той отново заяви, че „най-много пари за здравеопазване за всички времена” са отделени от неговото правителство. „Това са факти и не се коментира”, отсече премиерът. На забележка, че това са средствата от здравните осигуровки, които плащаме, Борисов реагира така: „И от вашите здравни осигуровки, защото както в НОИ, така и тук, много хора не си ги плащат. И чрез бюджета се покриват всички тези луфтове в системите.”

Няма коментари:

Публикуване на коментар