Translate

вторник, 22 ноември 2011 г.

Шуслеровите минерални соли барикада за стрес и депресия


Живеем в постоянен стрес. Несъзнатлно дори, но натрупваме в себе си отрицателни емоции и преживявания. И съвсем не е чудно, че не можем да спим, че ни мъчи главоболие или имаме спазми и се давим като, че ли кост е застанала в гърлото ни. Други хора пък са връхлитани от ненадейни пристъпи на паника, а трети губят желание към ежедневните си не само лични, но и служебни задължения.Да не забравяме и депресията, която е чест гост при мнозина от нас особено в мрачно, студено, дъждовно или снежно време.
Но да си припомним, че приемът на Шуслерови минерални соли може да бъде барикадата срещу всичко това.
Така например сутрин е добре да приемаме Шуслерова сол  номер 5- калиев фосфат, коиято стимулира дейността на мозъка и стабилизира нервната система. А храните, които могат да спомогнат за успешното лечение с тази Шуслерова сол са  кашу, лешници, пилешко месо, чесън, лук, гъби.
На обяд да не забравяме Шуслерова сол нонер 3 - железен фосфат, стимулираща имунната система срещу настинки, грип задължителна в първите стадии на всички инфекции. С нея е добре да похапваме гъби, спанак и ядки като шам-фастък примерно.А на вечеря Шуслерова сол номер 7 – магнезиев фосфат, помагаща бързо при стягащо главоболие, релакс раща мускулите и подпомагаща добрият сън. Храната е добре да съдържа овесени ядки, кафяв ориз, пшенични продукти, чесън. Е може и малко шоколад, за разкош..
-----

Солите на д-р Шуслер наричани есенция на здравословния живот са общо 12, но за останалите – в продължение…


Няма коментари:

Публикуване на коментар