Translate

петък, 15 март 2019 г.

Vesti.bg празнува 10-и рожден ден


Новинарският сайт е подготвил за читателите си игра, в която те ще споделят какво ги вдъхновява

С над 1,3 млн. посетители месечно (real users по данни на Gemius за февруари), един от най-посещаваните информационни сайтове в България Vesti.bg отбелязва 10-ия си рожден ден. Сайтът, който тръгва под това име на 15 март 2009 г. (преди това е Netinfo.bg) се отличава с баланс между актуални и любопитни теми, мултимедийно отразяване на новините, развлекателно съдържание, насочено към младата и активна онлайн аудитория, обзор на най-коментираното и споделяно в интернет пространството и социалните мрежи.Той не спира да се развива и трансформира заедно със своите потребители вече цяло десетилетие. 
За 10 години Vesti.bg са публикували 173 960 заглавия, а само за една получават 361 622 коментара. Сайтът отбелязва силно присъствие и в социалните мрежи с над 170 хиляди последователи във Facebook и над 6500 в Instagram. За последната една година пък статии от сайта са четени общо 359 699 934 пъти (по данни от Google Analytics).
Успехът му се дължи на модерния подход на редакторския му екип, чрез който потребителите могат да следят водещите събития от страната и чужбина, а в същото време да са в час и с най-актуалните новини в социалните мрежи. Сайтът „говори“ езика на онлайн потребителите и това го прави една от най-предпочитаните съвременни онлайн медии у нас.
По повод рождения си ден, сайтът стартира специална игра, а четирима късметлии ще получат страхотни награди – електронни четци. Всеки желаещ да участва може да напише в кратък текст (максимум 500 думи) 10-те неща, които го вдъхновяват ежедневно и да ги изпрати на games@netinfo.bg. Подробна информация и правила за участието в играта можете да прочетете ТУК.



Ще преливат ли язовири и тази година?


Нели Тодорова разказва за живота в засегнатите от бедствия райони
във филма „След водата“

Язовир Бисер
В съботната вечер на 16 март bTV Репортерите - в лицето на репортера Нели Тодорова и операторите Борислав Стефанов и Цветелин Цветанов, ще проверят как живеят хората в Тетевенско, Мизия и село Бисер след бедствията, които ги сполетяха.
Непосредствено преди снеготопенето и пролетните дъждове екипът на предаването ще проучи каква е готовността на държавата и общините. Почистени ли са речните корита, за да не преливат реките? Какво е състоянието на язовирите и колко от тях се нуждаят от спешен ремонт? И извадиха ли си поуки след бедствията отговорните институции?
През миналата година правителството взе решение за създаването на ново предприятие, което да отговаря за язовирите, чиито собственици не могат да се грижат за тях. И даде срок на общините да решат дали ще прехвърлят съоръженията на държавата. Според юристи, обаче, работата на новото предприятие може да бъде блокирана, защото язовирите трябва да бъдат дарени, а законът забранява дарения на публична общинска собственост.
Ще забави ли това необходимите ремонти на съоръженията? И колко язовира ще бъдат прехвърлени от общините на държавата? Отговорите на тези и други въпроси зрителите ще видят във филма на Нели Тодорова „След водата“ – тази събота, от 19.30 ч., в bTV Репортерите.


Ангел Заберски Трио с нов албум и концерт в НДК


Събитието е част от турнето на музикантите – „Малко нощна музика“

На 18 април в зала 6 Ангел Заберски /пиано/, Стоян Янкулов – Стунджи /ударни/ и Борис Таслев /контрабас/ ще представят най-новия музикален проект на триото „Like Jazz – Volume 2“. 
Концертът е част от турнето на музикантите от Ангел Заберски Трио – „Малко нощна музика“. Препратката към една от най-романтичните класически пиеси не е случайна, тъй като музиката, която ще чуе публиката на 18 април, е селекция от най-популярните и същевременно романтични класически теми от Бах, Шопен, Паганини, Рахманинов, Лист, Брамс, Пучини и Чайковски. Верни на стила си, музикантите са заложили на елегантността на джаза и романтичната импровизация.
Ангел Заберски успява стриктно да запази авторовите идеи и мелодии, така че те да се разпознават лесно от публиката, но в същото време да ги интерпретира с присъщата му отличителност.
Музикантите създават „Ангел Заберски Трио“ през 2011 година и от тогава имат записани и издадени три компактдиска с авторски композиции. През 2013 година записват албума „Reflections“ с елементи от джаз, хип-хоп, популярна музика, а някои от пиесите са с фолклорна тематика – така популярните вече „Спомени от Странджа“ и „Сладка чубрица“.

Връчиха престижните награди за мода - „Златна игла 2019“


Академията за мода отбеляза 25 години юбилей с бляскава и стилна церемония и впечатляващ ревю-спектакъл

 „Златна игла 2019“ - най-авторитетният приз за мода в България бе връчен на гала ревю-спектакъл и церемония на - Невена Николова – „Дизайнер на годината“, Desizo Monni – „Модна къща на годината“, Paloma Fashion с дизайнер Поля Кинова „Булчинска мода“, Радослава Лазарова – „Най-добър млад дизайнер ”, Аксел Харди – „Модна иновация” и Джулия Ангелова –  „Моден гримьор“.
Председателят на академията проф. Любомир Стойков присъди годишните награди и удостои със сертификат всеки от победителите. В церемонията участваха досегашните носители на приза „Златна игла“ в различни категории: Вяра Георгиева, Антония Йорданова и Кристина Бъчварова, Елена Златева, Христо Чучев, Кирил Чалъков и Николай Божилов. Г-жа Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК, даде на Радослава Лазарова сертификат за традиционната специална парична награда на банката в
категория „Най-добър млад дизайнер“.
Събитието уважиха Мирослав Печев собственик на „Софсток ЛТД“, официален представител на кафе „Кимбо“ за България, Олга Сандова – изпълнителен директор на „Автомотор Корпорация АД, представител на „Ситроен“ за България и Мила Захариева – председател на Business Lady Club.
След церемонията всеки от наградените със „Златна игла 2019“ имаше свое индивидуално представяне, подготвено специално за гала-спектакъла на Академията за мода. Освен статуетката Златна игла, дело на емблематичния български бижутер – Анжело Красини, победителите получиха подаръци от партньорите на събитието – MAC Cosmetics, вината Pixels и цветя от  Mr. Garden.
Първата дама Десислава Радева също уважи церемонията и поднесе букет цветя на дизайнера на годината Невена Николова. Сред гостите на събитието бяха Гергана Ташкова, Максим Бехар със съпругата си Венета Бехар, Анжело Красини, Мая Косева, Юлияна Дончева и Станислав Недков, Капка Амзина и Явор Цаков, Албена Петрова, Валерия Велева с внучката си Валерия, д-р Ходор Факих, Николай Младжов, Саня Борисова и др.
Трикратната носителка на Златна игла – София Борисова, откри традиционния ревю-спектакъл преди церемонията с колекция Attitude 2020. Миналогодишният носител на „Златна игла“ за булчинска мода – дизайнерът Христо Чучев показа най-новата си колекция „Розов
диамант“. С рокля от нея беше облечена и водещата на събитието – чаровната Гери Дончева. Свои колекции показаха също: модна къща „Бандерол“ с дизайнери Десислава и Никола Карадамянови, Антония Стоянова, дизайнер на модна къща IMANE, Диляна Матеева, дизайнер на Art.Look, Ива Господинова, дизайнер на Iv Style, модният бранд Меmе Моre с автор Венета Райкова, както и Sevi by Sevdalina с дизайнер Севдалина Дякова, която представи модерна интерпретация на ръчно изработени тюрбани.