Translate

четвъртък, 16 ноември 2017 г.

Откриха отделение по медицинска онкология в УМБАЛ „Дева Мария“- Бургас



Лентата бе прерязана от собственика на университетска болница „Дева Мария“- Семир Абумелих, заедно с кмета на Бургас Димитър Николов и областния управител Вълчо Чолаков.
-За съжаление, Бургас е един от градовете в челото на класацията по онкозаболявания в последните години. На все повече хора им се налага да се запознаят с диагнозата рак по един или друг начин чрез себе си, чрез роднини или чрез приятели.До сега единственото място, където можеха да го намерят, е общинският комплексен онкологичен център. Със създаването на отделението по медицинска онкология се разширява броя на болните, които ще могат да получат навременна грижа и няма да се налага да търсят лечение извън Бургас, каза Абумелих.
Отделението, което вече приема пациенти, има за цел поставяне на нов стандарт здравеопазването. Химиотерапията ще бъде провеждана по нов метод, със специални мембранни портове, които ще заместят абокатите. На разположение на пациентите е високотехнологична система за сигнализация, която им дава достъп по всяко време до екипа на отделението. В новото звено на университетска болница „Дева Мария“ хората с онко-заболявания, освен че ще получат своята терапия, ще намерят психологическа подкрепа и ще получат отговори на всички въпроси, свързани със заболяването, лечението, страничните реакции и комуникацията с институциите. В отделението е предвидено и изграждане на библиотека, в която пациентите да намират мотивация и кураж. Първите книги за нея дойдоха от областния управител Вълчо Чолаков.


Няма коментари:

Публикуване на коментар