Translate

вторник, 4 декември 2018 г.

Броени дни до Новогодишния оперетен бал на Националния музикален театър


На станалия вече традиционен НОВОГОДИШЕН ОПЕРЕТЕН БАЛ в зала 1 на НДК ще прозвучат най-популярните и обичани арии, дуети и ансамбли от Щраус, Лехар, Калман, Офенбах и Целер, изпълнени от солистите, хора, балета и оркестъра на Националния музикален театър. И като на всеки бал, не може да мине без виенски валс, полка, но и без темпераментните кан кан и чардаш, както и празничния "Радецки марш".
Солистите, хорът, балетът и оркестърът на Националния музикален театър ще изпълнят откъси от "Прилепът", "Виенска кръв" и "Една нощ във Венеция" на Щраус; "Царицата на чардаша", "Графиня Марица", "Принцесата на цирка","Старият Рац" на Калман; "Веселата вдовица", "Джудита" и "Страната на усмивките" на Лехар и други.
 И тази година участва детска балетна школа с малчугани от 5 до 15 години, които ще изпълнят "Валс на цветята" от "Лешникотрошачката" на Чайковски.
"Лекият жанр, както наричат оперетата, се създава трудно и иска много сериозна работа. Затова човек не бива да гледа на него с пренебрежение" - убеден е проф. Светозар Донев, режисьор на НОВОГОДИШНИЯ ОПЕРЕТЕН БАЛ в зала 1 на НДК на 28 декември от 19 часа.
Неслучайно Новогодишният оперетен бал на Националния музикален театър всяка година е в зала 1 на НДК. Целта е да привлечем нова и млада публика, която да усети неповторимата празничност и жизнерадост на вечно оптимистичния жанр на оперетата.
Билетите са в продажба на касите на Националния дворец на културата, както и на www.tickets.ndk.bg и в www.eventim.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар