Translate

неделя, 2 декември 2018 г.

Най-новите научни открития в храненето на домашни любимци вече в Европа


Институт PURINA“ ще споделя най-новите научни открития в храненето на домашни любимци вече и в Европа
83% от собствениците на домашни любимци твърдят, че се доверяват на ветеринарните лекари, когато получават информация за храненето им, само 50% от тях споделят, че са получили такъв съвет

С разнообразен екип от повече от 500 учени и експерти по грижи за домашните любимци по целия свят, институтът "PURINA" ще споделя изследвания и най-новите научни открития в областта на храненето на домашните любимци. Основната цел на Института е да постави храненето в челните редици на здравните дискусии за домашни любимци и в основен елемент от разговорите със собственици на домашни любимци.
Nestlé Purina PetCare представи института "PURINA" на ветеринарните лекари в Европа по време на конференцията на ECVIM-CA (Европейски колеж по ветеринарна вътрешна медицина – домашни любимци). Емили Крос, регионален лидер на институт "PURINA" в Северна Америка, сподели, че компанията е развълнувана, че след успешното стартиране на Института в Съединените щати сега има възможност да разшири обхвата и в други региони.  
Инициативата на института "PURINA" е родена с цел да подпомогне напредъка в областта на ветеринарната медицина и да подобри здравето на домашните любимци, като предложи актуално и подходящо научно съдържание на английски език, което е свързано с храненето на домашни любимци. За целта, Институтът предлага на ветеринарните лекари свободен достъп до уебсайта www.purinainstitute.com , който предлага висококачествено научно съдържание и информация под формата на статии, интервюта и видеоклипове. Друга основна дейност на института е организирането на събития на живо с научно съдържание на високо ниво, кръгли маси, експертни срещи, и др. Според думите на Даниел Родес, Регионален лидер на институт "PURINA" в Европа, Близкия Изток и Северна Африка, организацията има за цел да използва "гласа на Пурина, за да запознае ветеринарните лекари с науката зад храненето".
Според експерти в областта, доброто хранене е от основно значение за здравето на дребните животни, а хранителните интервенции могат да бъдат по-ефективни от лечението с лекарства при заболявания. Хедър Скот, директор по комуникацията в институт "PURINA", смята, че ветеринарните лекари признават важността на храненето, но те са много заети и се нуждаят от достъп до надеждни източници на информация за храненето. Всъщност само 22% от ветеринарните лекари признават, че започват разговори за храненето с клиентите си. "Затова искаме да им помогнем да разберат науката и научните изследвания зад храната, която препоръчват, и важната роля, която храненето може да играе в живота на техните пациенти", казва Скот. Членовете на екипа са единодушни, че науката е по-силна, когато е споделена. Поради това, Институтът ще установи сътрудничество с лидери на общественото мнение от различни части на света, за да се
получи фактическа хранителна информация в ръцете на ветеринарните лекари в световен мащаб.
Институтът ще следва мисията си да развива науката за хранителните вещества и да помага на домашните любимци да живеят по-добре и по-дълго. Членовете на организацията споделят, че се планира Институтът да продължи представянето си пред ветеринарните лекари на събития, както и се ангажира да подкрепя глобални инициативи, които насърчават подобряването на здравето на домашните любимци, сред които финансиране на стипендии за научни изследвания и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар