Translate

сряда, 5 декември 2018 г.

Връчиха годишните награди на БТПП


По време на церемония по връчването на годишните награди на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) на победителите в класацията й "Топ 100 фирми, водещи в икономиката на страната" - издание 2018, вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заяви, че тази година е била добра за българския бизнес, по оценки на деловите среди и на кабинета, но би могла да бъде и по-добра при решаване на основния проблем на бизнеса - осигуряването на квалифицирани кадри.
Не случайно наш основен приоритет е образованието, заяви тя и изтъкна, че като външен министър, заедно със социалния министър и работодателите, работят за развитие на програми за сътрудничество за трудовата миграция, насочени за привличането в страната на хора от традиционните български малцинства в чужбина. Заяви, че изисква от българските дипломати да са в услуга на българските граждани и бизнеса.
Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев изтъкна ролята на Палата за подкрепата на българския износ - през изминалата година е постигнат ръст от 15 на сто, а само за първите осем месеца на 2018 г. са изнесени стоки за близо 18 млрд.евро.
Председателят на БТПП Цветан Симеонов заяви, че и тази година палатата е работила за подобряване на икономическата среда и подпомагане на ежедневната дейност на фирмите и допълни, че ще продължи да насърчава фирмите за усвояване на международните стандарти в търговията и индустрия.
В церемонията по награждаването участваха още социалният министър Бисер Петков, заместник-министри.
С бронзови статуетки "Хермес", дело на известния скулптор Ставри Калинов, плакети и грамоти бяха наградени победителите в класацията на Българската търговско-промишлена палата "Топ 100 фирми, водещи в икономиката на страната" - издание 2018 – фирми, посланик, търговски представител, регионална търговско-промишлена палата, браншова организация, медиа и журналист.

Снимка: БТА

Няма коментари:

Публикуване на коментар