Translate

събота, 8 декември 2018 г.

Стартира първата онлайн платформа у нас за социалнозначими заболявания - портал на пациента


По инициатива на Фондация „В помощ на здравето“, първата у нас онлайн платформа за информираност за най-разпространените социалнозначими заболявания - Портал на пациента www.portalnapacienta.bg. Основната мисия на платформата е, тя да бъде една отворена система, в която непрекъснато да се развиват нови теми, достижения в медицината, съвети към пациентите и близките им. В момента са разработени следните области: кардиология (сърдечна недостатъчност, хипертония), диабет (метаболитен синдром, преддиабет, диабет тип 1 и тип 2), щитовидна жлеза (хипотиреоидизъм, хипертиреоидизъм, рак на щитовидната жлеза, репродуктивни проблеми), онкология (рак на дебелото черво, тумори на глава и шия, рак на женски органи), неврология (множествена склероза, паркинсон, епилепсия) и ревматология (болест на Бехтерев, ревматоиден артрит, псориатичен артрит, остеопороза).
Портал на пациента е предназначен, освен за хора, които страдат от заболяване в някоя от посочените области, но и за тези, които се грижат за тях.
Инициаторът на портала Владимир Томов, председател на  Фондация В помощ на здравето“ и Национален алианс на хора с редки болести.
НЗОК ще окаже активна подкрепа за развитието на онлайн платформата. Тя ще участва в създаването и списването на бутон „Пътя на пациента“ за различните направления в сайта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар