Translate

четвъртък, 25 октомври 2018 г.

Алберто Веделаго: „Бъдещето е на персонализираната ДРЕХА“


Maestro di Eleganza представи мултимедийна лекция на тема - “Модерният мъж: персоналният стил за успеха“


Мултимедийната лекция на тема: „Модерният мъж: персоналният стил за успеха“ на световноизвестния италиански дизайнер и стилист Алберто Веделаго се състоя снощи в артистичното пространство на бар-галерия „Каре-Арте“.
Организатор и модератор на събитието бе проф. д.н. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, със съдействието на литературен клуб „Чети с нас“ и Калина Паскалева. Лекцията на Веделаго уважиха утвърдени и млади дизайнери, представители на медиите, на артистичните и бизнес среди, сред които: Саня Борисова, Есил Дюран, Вяра Георгиева, Ради Орцева, Диляна Матеева, Ирина Матов (Сърбия), Давид Стояновски (Македония) и др.
В своето експозе проф. Стойков подчерта, че благодарение на творци и стилисти като Алберто Веделаго, облеклото изпълнява своята свещена функция – да е удобно, да изпраща точното послание и да играе ролята на незаменим фактор за успеха – човешки и професионален.
По време на лекцията, посветена на връзката между персоналния стил и успеха, Maestro di Eleganza акцентира на въпроса как елегантността придава стойност на мъжа и му носи повече успех в личен и професионален план. Той подчерта, че бъдещето е в това всичко да е максимално персонализирано и, че може да бъдем елегантни без задължително да сме облечени с костюм, но е важно да избираме дрехите според това какви сме ние отвътре, защото под сакото стои едно човешко същество, което също трябва да е удовлетворено.
Веделаго акцентира още, че враг номер едно на елегантността е „старият гардероб“. Той обърна внимание и на някои проблеми, свързани с масовото производство, като ниското качество на изработка и на материите, които нерядко предизвикват алергии.  По думите му много хора си мислят, че поръчковата дреха е скъпа услуга, но това не е съвсем така. Понякога е еднакво или малко по-скъпо отколкото да отидем в хубав магазин, но разликата е
съществена. Той приведе различни примери от своята практика, като сподели, че дори има случаи на мъже, мотивирани да отслабнат, след като са усетили комфорта на дрехите, които изразяват тяхната личност. Модният корифей сподели също и конкретни съвети – „хапчета за елегантност“, които подробно е описал в първата си книга и обяви, че вече е готова и втората му книга, която предстои да бъде представена и в България съвместно с проф. Стойков.


Няма коментари:

Публикуване на коментар