четвъртък, 25 октомври 2018 г.

Здравословните хедонисти са една пета от градското население у нас,сочи проучване на Birell


Те са физически и социално активни, в добра спортна форма

Ново поколение българи все по-често замества клубовете и баровете с вълнуващи и интересни начини за поддържане на добра физическа форма и на социален живот, докато се наслаждават на здравословна храна и напитка – здравословните хедонисти. Това посочва специално проучване на GfK, изготвено за България по поръчка на Birell, новият бранд бира без алкохол, който компанията Карлсберг България лансира у нас в началото на годината. Проучването се проведе онлайн сред градското население в България на възраст 18-55 години.
Будни, любознателни, приключенски настроени изследователи, които обичат да се учат с широко отворени очи и притежават целия този арсенал от качества, с които оцветяват живота си в най-ярките багри. Това са те – здравословните хедонисти. Активни личности, които постоянно търсят и откриват нови хоризонти, комбинират качествено свършената си работа със заслужено удоволствие и в него също са абсолютни професионалисти. Те са взискателни към себе си и винаги се стремят да постигнат по-добрата си версия.
Проучването на Birell показва, че 75% от градското население в страната твърди, че са физически активни. Най-популярната физическа активност в България са дългите разходки. След тях се нареждат фитнес тренировките, бягането, танците, колоезденето и плуването. Седемдесет и три процента от по-младата група здравословни хедонисти, участвали в проучването – на възраст 18-26 години – вярват в здравословния начин на живот, който не ги лишава от приятни преживявания. Почти половината от респондентите на възраст от 18 до 39 години казват, че проявяват интерес към спортни активности, които включват бягане или колоездене. Повече от 1/3 от всички интервюирани комбинират социалното общуване с поддържането на добра физическа форма – чудесен начин да практикуваш здравословен начин на живот в компанията на приятели.
Здравословните хедонисти приемат организираните спортни активности като подходяща възможност да срещнеш половинката си, особено при дейности на открито като туризъм, бягане или колоездене. Близо 60% от изследваната целева група твърдят, че именно по време на такива активности са срещнали човек, към когото са изпитали романтично увлечение.
Интересна тенденция, която проучването на Birell открива е, че 40% от здравословните хедонисти на възраст между 18 и 55 години смятат, че не е нужно да си употребил алкохол, за да се забавляваш, 49% от запитаните в тази група са жени.
Близо 60% от здравословните хедонисти в нашата страна вярват, че консумират по-здравословни храни и напитки от предходните поколения, а 64% твърдят, че спортуват редовно и повече от поколенията преди своето.
"Да се храним и живеем активно и здравословно вече е утвърдена тенденция и в България. Възходът на този нов начин на мислене може да се види най-вече в големите градове – по увеличаващия се брой ресторанти и кафенета за вегетариански и здравословни храни. Само в
нашия бизнес, през последната година ръстът на категорията „безалкохолни бири“ е повече от впечатляващ – 70% в обем и 87% в стойност. Доказателство за това е и нарастващата популярност у нас на събития от типа Legion Run, маратони и други масови спортни мероприятия на открито. Карлсберг България отговори на тях чрез лансирането на безалкохолната бира Birell, която
отговаря на новия начин на живот, активен и пълен с приключения, утоляващ жаждата и предоставящ свежест. Birell е за тези, които се определят като динамични личности, които постоянно търсят и откриват нови хоризонти, комбинират качествено свършената си работа със заслужено удоволствие“, казва Радостина Гарибска, бранд мениджър на Birell.

Няма коментари:

Публикуване на коментар