Translate

четвъртък, 25 октомври 2018 г.

По случай деня на будителите НДК и Театър Азарян поздравяват варненци със спектакъла „Кралят Елен”


На 1 ноември, в Деня на будителите, спектакълът „Кралят Елен” гостува на Фестивален и конгресен център – Варна. Най-награждаваният театрален спектакъл на Театър Азарян е специален комплимент към варненци от екипа на НДК и Театър Азарян и е част от серията културни събития, които се обменят между двете културни институции – НДК и Фестивален и конгресен център – Варна. Представлението във Варна е в зала 1 от 19:00 часа.
„Кралят Елен” е сред най-завладяващите софийски спектакли, който за една година от съществуването си на сцената на Театър Азарян успя да спечели много награди, да получи престижни номинации и да участва в редица театрални събития от културния живот на София и страната. На 1 ноември младите актьори под вещата режисува на Анастасия Събева ще имат своята вълнуваща среща и с варненската публика.
Спектакълът е подходящ за всички възрасти, но е особено привлекателен за приятно семейно изживяване в един от най-одухотворените български празници- Деня на будителите.
В „Кралят Елен” класическата приказка от XVII век е показана изцяло от гледната точка на една пътуваща трупа. Артистите отварят своите куфари, обособяват своята сцена и всичко започва като поредната среща на актьорите с публика. Историята ни отвежда в приказната страна Серендипо, където се  преплитат любов, лъжи и завист, жажда за власт, коварство и
магии. Всичко това е пресъздадено от талантливи млади актьори, които пеят, танцуват и играят - Августина-Калина Петкова, Борис Кашев, Боян Арсов, Веселин Петров, Елена Нацариду/ Елена Иванова, Ненчо Костов Весела Петрова/Калина Георгиева и Стелиан Радев.
Билети за спектакъла се продават на касите на Фестивален комплекс- Варна, Театър Българан и онлайн на сайта на ФКЦ, а следващото представление на „Кралян елен” в София е на 30 ноември. Билетите вече са в продажба на касите на НДК и онлайн на tickets. ndk.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар