сряда, 24 октомври 2018 г.

Вицепремиерът Дончев се срещна с Асоциацията на Почетните консули


вчера в София, за да обсъди възможностите за съвместна работа в посока развитие на международните и икономически отношения на страната ни. На срещата бе и заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев. Двамата представители бяха приветствани от председателя на Асоциацията Борислав Боянов – Почетен генерален консул на Малта, заместник-председателя и Почетен генерален консул на Сейшелите – Максим Бехар, и от членове на Борда на Асоацията.
Вицепремиерът Томислав Дончев представи детайли от външно-икономическата политика на правителството. Той подчерта важната роля на акредитираните в България Почетни консули на чужди държави за развитието на международните отношения на страната ни, за подобряване на бизнес средата и привличане на чужди инвестиции. Борислав Боянов разказа подробно за дейността на Асоциацията и готовността за още по-задълбочена работа в партньорство както с Министерството на външните работи, така и с други институции.
Бордът на Асоциацията на Почетните консули в България взе решение, че тези срещи ще се превърнат в редовна практика, като на тях ще се обсъждат разнообразни теми, свързани със сътрудничеството между страната ни и държавите, представлявани от акредитираните консули.

Няма коментари:

Публикуване на коментар