Translate

сряда, 24 октомври 2018 г.

Прочути полски музиканти гостуват в България


Един от най-нашумелите полски камерни състави ще гостува в България за първи път, за да представи нетрадиционната комбинация от инструментите цигулка и акордеон, чрез собствени аранжименти на прочути класически произведения
Дуото на цигуларката Каролина Миколайчик и акордеонистът Иво Йединецки ще изнесе поредица от рецитали в София, по покана на Модо България и Полския институт в София.
На 28 октомври ще имаме удоволствието да ги чуем заедно с цялото семейство на Магьоснически Концерт на възглавници от 11:00, 14:00 и 17:00ч в Съюза на архитектите на ул. "Кракра" №11.
На 30 октомври от 19:30ч. блестящите музиканти ще изнесат виртуозна и впечатляваща програма за ценители под наслов Мотив: Акордеон в къща-музей "Борис Христов" на ул. "Цар Самуил" №43.
Дуото на Каролина Миколайчик и Иво Йединецки е един от най-обещаващите млади камерни ансамбли в Полша. Те са спечелили многобройни първи награди и Гран При на музикални конкурси в Полша, Хърватия, Франция и Австрия. През ноември 2014 г. те получават Наградата на ректорите и Наградата на авторите за Концерт на годината в Националния конкурс за камерни ансамбли.
През 2016 г. Каролина и Иво правят първото си турне в САЩ. Изпълнението им в най-аплодираната зала "Карнеги" получава блестящи отзиви. През 2017 г. те изнасят рецитал във Варшавската филхармония и редица концерти в Азия.
ПРОГРАМАТА
МОТИВ: АКОРДЕОН
30 октомври 2018, 19:30ч.
ГЕОРГИ ФРИДРИХ ХЕНДЕЛ
Соната за цигулка и басо континуо в ре мажор, HWV 371
ВОЛФГАНГ АМАДЕУС МОЦАРТ
Соната за цигулка в сол мажор, К 301
ГЕРШУИН - ФРОЛОВ
Концертна фантазия по теми от операта "Порги и Бес"
ЦЕЗАР ФРАНК
Соната за цигулка в ла мажор

Няма коментари:

Публикуване на коментар