Translate

неделя, 21 октомври 2018 г.

60 деца отбелязаха Международния ден на готвача заедно с именити кулинари


Топ готвачи готвиха с деца от цяла България

В рамките на програмата „Нестле за по-здрави деца“ по случай Международния ден на готвача на 20 октомври, Нестле България събра на специално събитие в кулинарната МЕТРО Академия най-популярните шеф-готвачи у нас, ученици от цяла България и техните учители.
По време на събитието чрез интерактивни дискусии и готварски игри шеф Виктор Ангелов, шеф Жоро Иванов, шеф Андре Токев, шеф Цветомир Николов и шеф Юри Велев, главен готвач на МЕТРО Академия, демонстрираха ролята и значението на балансираното и разнообразно хранене пред учениците от началните класове.
Сред официалните гости, партньор на програмата, присъстваха Дончо Барбалов, заместник-кмет на Столична община по направление “Финанси и стопанска дейност”, Ваня Кастрева, началник на РУО София - град. Домакин на готварския празник бяха МЕТРО България в качеството си на професионалисти в областта на висококачествените хранителни продукти и балансираното хранене.
Като част от глобалните си ангажименти Нестле България отново показа на децата, че храната може да бъде не само вкусна, но също така много полезна и лесно приготвена. В рамките на събитието малките откриватели получиха ценни съвети за всяка една хранителна група и имаха възможност да приготвят лесни и интересни рецепти с помощта на популярните шеф-готвачи. Техните преподаватели също се включиха активно в готварския празник - учителите получиха важна информация за различните видове храни, както и възможността да почерпят опит от едни от най-доказалите се специалисти в сферата на храните.
„Полезната храна може да бъде вкусна и това е нещото, на което искам да науча децата. Готвенето е истинско приключение, а по-вкусна от домашно приготвената храна няма. Радвам се, че днес имах възможността да докажа именно това!“ сподели шеф Виктор Ангелов.
Като част от глобалните си ангажименти Нестле България продължава да дава пример за това колко важно е балансираното хранене и активния начин на живот за всеки, без значение на каква възраст е. Наш приоритет е децата да растат здрави и щастливи, затова и програма „Нестле за по-здрави деца“ цели да покаже на учениците в начален курс, техните родители и учители по-лесен и интерактивен начин как да постигнат това“ разкри Емануел Артур, изпълнителен директор на Нестле България.
„Всичко започва от децата, а какъв по-добър начин да им покажем ролята на хранителните
групи в балансираното хранене, от това да им позволим сами да си приготвят лесни и забавни храни, както и да ги споделят с най-близките си!“, сподели шеф Жоро Иванов, президент на Евро-Ток България.
Програмата „Нестле за по-здрави деца“ стартира с началото на тази учебна година, като в нея вече са се включили над 100 училища и 10000 ученици от страната. Записванията ще продължат до края на първия срок, за да могат всички желаещи да се включат в нея. Повече информация и пълния списък с училища, участващи в програмата, можете да откриете на: www.jiveiaktivno.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар