неделя, 21 октомври 2018 г.

Алианц с впечатляваща изложба на български таланти


Победителите в „Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика“ бяха наградени на тържествена церемония

На 18.10 т. г. в Съюза на българските художници (СБХ) бе открита финалната изложба от шестото издание на „Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика“ под патронажа на Министерство на културата.
На специална церемония бяха наградени и победителите от финалния кръг на конкурса, които показаха неоспорим талант и професионализъм.
Изложбата с техни творби ще се помещава в изложбения център на СБХ (ул. „Шипка“ 6) до 15 ноември 2018 г. Събитието бе открито от Глория Димитрова, главен директор Маркет мениджмънт на Алианц България, и Любен Генов, председател на СБХ.
И тази година журито е съставено от едни от най-утвърдените имена в българското изкуство – Любен Генов, проф. Чавдар Попов, Слава Иванова, Димо Колибаров и проф. Христо Харалампиев. Оценени бяха 210 творби на 103-ма автори.
Във финалния кръг на „Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика“ голямата награда в категория „Живопис“ получи Иван Милев за творбата си „Остров“. Цветослав Христов спечели признанието за „Скулптура“ с „Тя“, а Снежина Бисерова бе наградена в категория „Графика“ за творбата си „Натура сакра IV“.
„Горди сме, че инициативата се превърна в едно от най-престижните събития в културния календар на страната. Мисията на Алианц в цял свят е да подкрепя тези, които се осмеляват да откриват нови светове и да предприемат стъпка към необятното. Вярваме, че светът ще бъде по-добро място, ако хората имат смелостта да израстват и да допринасят за духовното развитие на обществото – каза Глория Димитрова, главен директор Маркет мениджмънт на Алианц БългарияИзключително признателни сме на всички художници от цялата страна за ентусиазма и постоянството, с които участват в конкурса.“
„Вече 11 години си партнираме с Алианц България по този страхотен проект, чрез който предлагаме поле за изява на млади и талантливи български художници. Поздравления на победителите – вярваме в таланта и професионализма им и им желаем успех“, каза Любомир Генов, председател на СБХ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар