Translate

петък, 15 ноември 2019 г.

National Geographic - Експедиция „Амелия Еърхарт“


Премиера на 16 ноември от 22:00ч.
Двучасовият документален филм проследява мисията на популярния подводен изследовател д-р Боб Балард, който се опитва да разреши мистерията около изчезването на прочутия авиатор Амелия Еърхарт

Носителката на награди „ЕМИ“ и „Оскар“ Алисън Джени влиза в ролята на разказвач в предстоящата документална продукция Експедиция „Амелия Еърхарт“, с премиера на 16 ноември от 22:00 часа по National Geographic. Специалната продукция проследява мисията на изследователя на National Geographic д-р Боб Балард, познат с откритието на останките на „Титаник“ през 1985 г. Той поема на амбициозна експедиция, по време на която иска да разкрие мистерията около изчезването на Амелия Еърхарт. В рамките на специалната продукция Алисън Джени превежда зрителите през историята на екипа, който предприема задълбочено търсене на доказателства, като същевременно разказва и за легендарния живот и наследство на  Амелия Еърхарт.
„Вълнувам се, че имам възможността да обединя сили с National Geographic, за да разкажем историята на една от най-смелите и влиятелни жени.“ – казва Джени. – „Историята на Амелия Еърхарт, която въпреки всички премеждия преследва мечтата си, е толкова вдъхновяваща днес, колкото е била и преди 80 години. Тази история дава нова перспектива за живота ѝ, премеждията, през които минава, триумфите ѝ и отпечатъка, който оставя като пионер и авантюрист.“
Експедиция „Амелия Еърхарт“ разказва историята на д-р Боб Балард и неговия екип, които проследяват уликите, довели ги до отдалечен остров в Тихи океан в търсене на доказателства за катастрофата на Еърхарт. Експедицията, която е съфинансирана от National Geographic Partners и National Geographic Society, включва задълбочено проучвана на сушата и под вода, около изолирания тихоокеански атол, наречен Nikumaroro в Република Кирибати. Балард и екипът му извършват океанското проучване на борда на EV Nautilus, притежание на организацията Ocean Exploration Trust, под управлението на Главния оперативен директор и предвождащ експедицията Алисън Фъндис, и оборудван с най-новите технологии и научна експертиза. Наземният екип, воден от щатния археолог на National Geographic Society Фредрик Хайбърт, разследва потенциалната локация на лагера на Еърхарт с помощта на кучета търсачи на кости, изследване на ДНК проби, както и добре познатия, класически метод – археологически разкопки.  
С нова перспектива към възможната локация на Еърхарт и изненадващи и рядко разказвани истории за легендарния авиатор, двучасовата документална продукция предлага на зрителите несравним поглед към нейния живот и смъртта ѝ.
„Тази продължаваща експедиция е една от най-вълнуващите, предизвикателни и интригуващи мисии в кариерата ми.“ – казва Балард. – „Продължаваме да търсим отговори за това какво се е случило с Амелия Еърхарт и нашият екип е уверен, че усърдното ни проучване на района, заобикалящ острова, ще ни помогне да набележим следващата локация, на която да търсим.  Еърхарт е вдъхновение за много млади жени по цял свят и се гордея, че екипът ми, съставен главно от жени, работещи в сфера, доминирана от мъже, изиграва малка роля в нейната история."
Експедиция „Амелия Еърхарт“ е продуцирана от National Geographic. Продуцент е Чад Коен, изпълнителен продуцент – Кристин Уебър и изпълнителен вицепрезидент на глобално документално съдържание – Джеф Даниелс.

Няма коментари:

Публикуване на коментар