Translate

вторник, 12 ноември 2019 г.

Специалист във „висшия пилотаж“ в офталмологията ще консултира в София


На 14 ноември 2019 г. в България ще гостува проф. д-р Оркун Мюфтюоглу, офталмолог с богат опит в очни операции с висока степен на сложност. Проф. Мюфтюоглу, който е извършил над 10 000 офталмологични операции до момента, много от които при сложни случаи, включително трансплантация на роговица и изкуствена роговица с висок процент успеваемост, ще консултира безплатно пациенти в София.
Проф. Мюфтюоглу е специалист с богат опит в страната си и в чужбина. Завършва Медицинския факултет към университета в  Анкара през 1999 г. и специализира катарактна и рефрактивна хирургия в Baylor College of Medicine в Хюстън. Продължава с витреоретинална хирургия в Университет Duke през 2006 г., висша рефрактивна хирургия в Instituto Oftalmologico Alicante през 2007 г., а в периода между 2007 – 2009 г. - катарактна, корнеална и рефрактивна хирургия в Медицинския център към University of Texas Southwestern.
Към момента проф. Мюфтюоглу работи към в Центъра по офталмология на American Hospital, която е част от Фондация „Вехби Коч“ /VKV/ в Турция. Прилага успешно хирургично лечение при увреждане на зрението вследствие от травми, заболявания или възрастови изменения – късогледство и далекогледство, глаукома, катаракта. Но голямото му предимство са уменията му в т.нар. „висш пилотаж“ в офталмологията – витреоретинална хирургия, трансплантация на роговица и изкуствена роговица /кератопротеза/.
Трансплантацията на роговица е възможност за възстановяване на зрението при пациенти, при които този прозрачен слой от окото е увреден. Съвременната медицина позволява извършването на частична или ламеларна трансплантация, т.е. присаждане само на онзи слой от роговицата, който е засегнат. По този начин се повишават успеваемостта и комфортът на пациента. За разлика от човешките органи, очната роговица няма кръвоносни съдове и случаите на отхвърляне са много по-редки в сравнение с другите видове трансплантации, но водещи за успеха са уменията и опита на хирурга в тази високоспециализирана микрохирургия.
При пациенти с изгубено зрение, които не са подходящи за трансплантация на роговица или тя не дава резултат, вече може да се пристъпи към поставяне на кератопротеза или изкуствена роговица. В практиката си проф. Мюфтюоглу има случай на пациент, сляп в продължение на 30 години, който е възвърнал зрението си благодарение на този метод.
Желаещите да се възползват от възможността за безплатна консултация по документи с проф. Мюфтюоглу в София на 14 ноември трябва да се запишат предварително на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402.

Няма коментари:

Публикуване на коментар