
Следваща спирка на
„ловците на храна“ ще бъде село Дряново, което се намира на 1100 м. надморска
височина. Момчил и Славка ще им предоставят възможност да смелят царевица на ръчна
каменна мелница /хромел/. Домакините ще приготвят традиционна трахана с боб и пастърма,
а Андре Токев ще им предложи рецепта с гъби, наденица и черно зеле. Междувременно,
ще обсъдят ролята на Петко войвода за
освобождаване на селото. Росица ще покаже на журито на MasterChef местните ястия шумотрак и тикълник, ще го
почерпи с пресен сок от малини и арония, и ще го научи да прави пъстърма.
Защо навремето хората са
слагали собствен печат на хляба, какъв е родопският лек за махмурлук и какво
гласи легендата за „здравичките“? Как действа „кръвта на планината“ и как се
консумира, зрителите ще разберат в неделя в „Ловци на храна”.
Няма коментари:
Публикуване на коментар