Translate

неделя, 10 ноември 2019 г.

Код Interstellar: „Моят А1“ е обновен от Мусала Софт


Мусала Софт модернизира Self-Care портала „Моят А1“ на телекома А1. Проектът с псевдоним „Interstellar“ подобрява потребителското преживяване, надгражда и разширява портфейла от клиентски услуги на интернет страницата /https://www.a1.bg/bg/ и на мобилните приложения. Само за един ден от пускането на мобилните приложения за iOS и Android броят на активните потребители на ден се е увеличил 5 пъти, a новите ползватели - с над 300%.
Като дългогодишен партньор на А1, Мусала Софт се включи със своята ИТ експертиза в изграждане на стратегия и дефиниране на план за модернизиране на текущата ИТ среда. Използваният DevOps процес позволява пълна автоматизация на внедряване на промени, инсталирането им на различни среди и проактивен мониторинг, даващ възможност за откриване на проблеми преди те да достигнат до крайните потребители.
За да постигне нужното ниво на автоматизация и автономност, Мусала Софт внедри водещото решение на Red Hat за изграждане на хибридни облачни решения – Red Hat Openshift Container Platform /OCP/. Това е и първата подобна мащабна програма, реализирана с OCP в рамките на Източна Европа и се превърна в повод за гордост и за Red Hat /https://www.redhat.com/cms/managed-files/rh-a1-bulgaria-case-study-f18374wg-201910-en.pdf/. Благодарение на този подход новата платформа на А1, реагира автономно при голямо натоварване.
Използвани са съвременни технологии и платформи за управление на съдържанието и електронна търговия. Чрез внедряване на платформата Kentico CMS & Ecommerce служителите на А1 бързо и лесно могат да създават ново съдържание и да го внедряват без нужда от помощ от ИТ експерти.
За да се постигне независимост на услугите и висока производителност, се използва Microservces Архитектура, изградена върху най-новите .NET Core2 библиотеки, обектни и релационни бази данни, кешове и сърч-енджини, позволяващи работа с голям обем от данни. Изграден е модерен single page application с изцяло нов дизайн и подобрен UX, базиран на водещата и най-бързо развиваща се фронтенд технология - React.
„Целта бе за кратки срокове и при работещи системи да модернизираме голяма база услуги и съдържание. И най-вече да подобрим изживяването за нашите клиенти и да осигурим достъп до цялата база необходима информация /справки, отчети, плащания и др./“, заяви Борислав Симеонов, Старши директор „Информационни технологии и услуги“ А1 България.
Разработената платформа е високоефективна и мащабируема, а важността ѝ предполага модернизацията да стане „незабележимо“ за крайните потребители. Благодарение на избрания цялостен технологичен подход новият портал подобрява интуитивността на клиенсткото изживяване, повишавайки нивото на полезност, ефективност и лекота на
Software Development Lifecycle
използване“, сподели Георги Атанасов, директор „Технологични решения“  в Мусала Софт.
Мусала Софт повече от 10 години е доверен партньор на А1 в сферата на консултация, разработка и поддръжка на софтуерни решения. Примери за успешното сътрудничество на Мусала Софт и A1 през годините са следните проекти: разработка на уебсайт, BI решение, платформа за доставка на съдържание, Datawarehouse решение, система за управление на ефективността на A1 и много други.

Няма коментари:

Публикуване на коментар