Translate

понеделник, 11 юни 2012 г.

Sony представи летните си предложения в серията с компютри VAIO

Регионалният маркетинг мениджър на VAIO Йоши Фуджиока и представители на Sony презентираха четирите нови серии VAIO лаптопи


VAIO Е серия 14P, според Sony е предназначен за ежедневна работа с мултимедийно съдържание. Лаптопът е с нов wrap дизайн -с цветен кант .  Трите свежи цвята – бял, черен или розов се подчертават от допълнителния цветен кант по ръба на тялото, капака, тъчпада и клавиатурата. Шикозният вид се подсилва още повече от алуминиевия панел над говорителите.Има 14‘‘ (35.5 см) екран, осигурява качествен звук, чрез технологиите xLOUD и Dolby Home Theatre V4 , разполага с клавиатура с подсветка, активирана от сензор за осветеност, голям тъчпад, разпознаващ жестове, хибридна графична система, комбинираща две видеокарти (AMD Radeon HD 7670M+ Intel HD Graphics 3000) и функция "Бързо събуждане" ( Rapid Wake + Eco). Последното поставя лаптопа в режим на "сън" с минимална консумация на енергия, като запазва всичките отворени приложения в продължение на десет дни. Щом отворите капака на лаптопа, той се стартира за секунди и извежда всички оставени файлове .Вградената HD уеб камера с технология Exmor for PC осигурява по-качествено изображение и при слаба осветеност, а сред другите полезни функции са HDMI изход, DVD устройство, опция, която позволява да използвате USB порта за зареждане на телефон или друго устройство дори когато лаптопът не работи.Животът на батерията е до 7 часа.
Хибридната графична карта използва отделен процесор за натоварващи приложения като игри или редактиране на видеоклипове и снимки. За по-малко интензивните задачи, VAIO автоматично изключва процесора на видеокартата, за да пести заряда на батерията. Издръжливостта се удължава още повече от ефикасния VAIO дисплей и икономичните процесори, плюс вграденото оптично устройство, което се изключва до нулева консумация на енергия когато не ви е нужно.Включен в софтуерния пакет като подарък, Play Memories Home от Sony ви позволява лесно да редактирате своите снимки и видеоклипове, като прави създаването на домашни филмчета и дори на 3D съдържание по-лесно. Препоръчителната цена  е 1449 лв. Новите лаптопи от Е серия 14P ще са налични на пазара през юни 2012г.
Новите модели от серия VAIO S се предлагат с два размера на екрана - 33,7cm (13,3") и 39,5cm (15,5"). Те имат здрави корпуси, изработени от здрави и олекотени материали като магнезий и алуминий, като дори моделите от серия S 15 са с тегло под 2 кг. Всички модели са снабдени с ново вградено оптично устройство тип slot, което запазва тънкия профил на лаптопа. Дисплеят е с подобрена устойчивост на издраскване и противоотражателно покритие за намаляване на отблясъците дори когато сте на открито, а моделите от серия S 15 предлагат Full HD VAIO Display Plus дисплей с широк зрителен ъгъл. Устройствата разчитат на процесори от новата платформа Intel Core, осигуряват клавиатура с подсветка и голям тъчпад и могат да работят до 14 часа без зареждане с допълнителната плоска батерия.  Някои модели имат и 3G WWAN възможности за мобилна връзка, а сред интересните аксесоари е нова докинг станция, която включва вграден 500GB твърд диск. VAIO серия S 13 се предлага в 3 модела с цени от 1700 до 2500 лв., а VAIO серия S 15 струва около 2300 лв.
VAIO E серия  15 и 17 , също залагаща на отличителен дизайн с цветен кант, ще се увеличи с модели с по-големи екрани - 39,5 cm (15,5") и 43,8 cm (17,3").
 VAIO E серия 15 разчита на новата платформа на Intel, осигурява голям обем за съхранение на данни, бърза графична система AMD Radeon HD 7650M висококонтрастен VAIO дисплей. На свой ред VAIO серия E 17 залага на 17,3" VAIO Display Plus Full HD дисплей за още по-завладяващо мултимедийно преживяване с Blu-ray Disc филми или игри.
Новите VAIO E серия 15 и 17 се предлагат с бяло, черно или (само за серия E15) сребристо покритие. Сред характеристиките отново са технологиите Rapid Wake + Eco, подсветка на клавиатурата, HD уеб камера с технология Exmor for PC, xLOUD и възможност лаптопът да действа като зарядно за USB устройства дори когато е изключен или е в режим sleep. VAIO серия E 15 е наличен в 3 модела с цени от 1100 до 1450 лв., а VAIO серия E 17 се продава за около 2300 лв.Ще бъдат  на пазара през юни 2012 г.
VAIO T13 е първият ултрабук лаптоп на Sony, който  в българските магазини ще е на цена около 1600 лв. Тънкият корпус е изработен от алуминиева и магнезиева сплав. Ултрабукът има 33,7 cm (13,3") екран с LED подсветка. При затворен капака, VAIO влиза в пестящ енергия режим, като запазва данните на екрана до 30 дни преди захранването му да се изтощи. А функцията "Бързо събуждане" (Rapid Wake + Eco) го стартира за секунди. Батерията стига за 7 часа  работа. Лаптопа използва Ultra Low Voltage Intel Core процесор от последно поколение. Благодарение на хибридния твърд диск със SSD потребителите имат много бърз достъп до файлове, до 5 по-бърз от стандартния твърд диск в зависимост от приложението.Този тип дискове предлагат най-доброто от двата свята, използвайки технологията на Intel Smart Response Technology (iSRT), която обединява бързата SSD кеш памет с голям по обем твърд диск и така осигурява бързо начално зареждане плюс повече място за съхранение на данни. VAIO T13 има пълен набор от интерфейси, включително HDMI, VGA и RJ45 плюс четец за SD/MMC карти с памет и може да зарежда USB устройства дори когато е изключен.
С VAIO серия T редактирането, споделянето и преглеждането на вашата мултмедийна колекция е още по-голямо удоволствие. Софтуерът PlayMemories Home от Sony ви позволява лесно да доизпипате своите HD видеоклипове. Включена в комплекта като подарък е и напълно функционална версия на Adobe Acrobat X Standard, с който лесно можете да създавате и споделяте PDF документи.
Ултрабукът е защитен с пробна 90-дневна версия на услугата Intel Anti-Theft Service, която ще се погрижи никой да няма неразрешен достъп до личните ви данни. Вградена в хардуера на вашия VAIO, тази интелигентна охранителна функция може да засече потенциална кражба и да заключи лаптопа ви, за да предотврати достъп до личните ви данни.
VAIO T серия Ultrabook от Sony ще бъде пуснат в продажба от юни 2012г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар