Translate

понеделник, 11 юни 2012 г.

Танго 12 - ще лети и радва феновете на Европейското по футбол тази година

Уникалната топка е резултат от дългогодишното сътрудничество между Адидас и Байер МатириълСайънс, което датира още от далечната Световна купа праз 1986-та в Мексико


Къде е общото между латиноамериканското танго и футболната топка на Евро 2012?
В многото стъпки, които ще направи уникалната топка в краката на най-добрите – стъпки бързи и бавни, с богат арсенал от възможности за завъртания и обръщания.
През годините топката на шампионите минава от кожена към синтетична, а тазгодишната е изградена от високотехнологични полиуретани, които подобряват така важната за успеха летливост. 
Независимо дали са в нападение, защита или на вратата, играчите ще се чувстват истински виртуози с подобреното ускорение и възможността за по-добър контрол върху Танго 12.
„Външният слой на Танго 12 е съставен от пет полиуретанови слоя от продуктовата ни линия Impranil® ”, обясни Томас Михаелис, ръководител на проекта за разработване на топката в Байер МатириълСайънс. “Тези слоеве осигуряват оптимален контакт с крака на футболиста и много добър контрол при всички метеорологични условия.” Най-вътрешният слой е плътно покритие, свързващо текстилния субстрат с горните слоеве. Върху него има покритие от синтетична пяна, с дебелина от приблизително три милиметра, направена от милиони пълни със стъкло клетки. Благодарение на това топката бързо възвръща сферичната си форма след удар.
Топката на Евро 2012 се отличава с уникално покритие, което напомня структурата на денима. Освен че дава интересни визуални и осезаеми ефекти, то играе особено важна роля за доброто летене на топката. Измерването на диаметъра от 16 различни точки за всяка топка показва, че девиацията между най-големите и най-малките диаметри е по-малко от 1 процент.
Дизайнът на Танго 12 напомня класическия дизайн на топката, използвана на турнирите FIFA Soccer World Cups™ и UEFA EURO™ в налото на 80-те. Новост представляват цветовете от флаговете на Полша и Украйна, които са поставени върху нея. Графично са изобразени и типичните характеристики на футбола – екипност, борбеност и страст.
“Нито една топка на Адидас не е преминала толкова интензивна тестова фаза като Танго 12,” казва Харалд Кьоргер, отговорен за тестването на топката на Адидас. Адидас Танго 12 премина стриктен контрол през двете години разработване. Професионалисти и аматьори от различни футболни клубове и асоциации от 8 различни държави тестваха практическите качества на топката, която освен това премина през различни лабораторни тестове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар