Translate

сряда, 18 април 2012 г.

Девет ангели на светлината ни пазят


Нашето физическо тяло е функция на мисленето. Едни хора притежават философско мислене, а други се задоволяват с тривиалната мисъл. Оттук идва и разликата в характерите и способностите. Мисълта е това, което създава човека, или по-точно казано - управлява материята.
Това много ясно ни показва каква е причината за различното социално положение на личностите в обществото, както и че не е възможно съществуването на безкастово общество. Всяко анатомично тяло си има свое наномясто в космическия спектър на вибрационните сили. Именно от позицията на личността в този енергиен спектър човек може да стане и светец, и най-долен престъпник.
Преди около 15 млн. години във Вселената избухва Големият взрив. Смята се, че това е началото на анатомичния живот вследствие на вибрациите, които все още могже да се измерят и чуят в дълбокия Космос. Някои учени твърдят, че планетите са живи същества, като Земята също има тези качества. В различните култури тя е назовавана с различни имена - Гея, Деметра, както и бог Геб. През всички епохи от земната цивилизация се е вярвало, че съществуват същества със свръхчовешки способности. Специално в християнството - това са трима ангели и шестима архангели. Те още са наречени "деветте ангели на светлината". Първият архангел, чието име означава "съвършенството на Бога", е архангел Михаел. Той управлява в зодиакалния знак Лъв и деня неделя е апогеят на неговата енергия. Също така той е ангелът на лятото. В медицината неговата сила доминира върху епифизната жлеза, което все още е в сферата на паранормалните познания.
Архангел Габриел е господарят на Луната. Тъй като човешкото тяло е направено изключително от вода, а енергията на водата е абсолютно подвластна от фазите на Луната, то сами ще се сетите, какво влияние има той. Неговият подчинен сезон е есента, а денят от седмицата е понеделник. Почти всички кръвни заболявания се повлияват от неговото астрално ниво.
Ангел Самаел е господарят на планетата Марс. Неговият свещен ден е вторник. Той защитава физическото тяло и психиката чрез потенциране на смелостта и упорството.
Архангел Рафаел - "Бог изцелява", е владетелят на планетата Меркурий, наречен още лекуващия ангел. Той се асоциира с египетския бог Тот или още ангелът на менталната сфера. Той е владетелят на пролетта, на пробуждащата се жизнената сила.
Господарят на Юпитер се нарича ангел Сахиел. Неговият ден на земята е четвъртък. Той е от групата на ангелите наставници и неговата сила се крие в мъдростта. Той е прототип на спокойствието.
Архангел Азариел е властелинът на планетата Нептун. Енергийно подвластни са му медиумите и трансът. Негов символ е тризъбецът на Посейдон.
Ангелът, чието име означава "Божия благодат" или "лицето Божие", се нарича архангел Ханиел. В Тибет се нарича Ченрези, а в Китай - Куан Ин. Неговата основна функция е сътворяването на красотата, обичта, любовта, мира и хармонията. А в анатомията на човека влияе на лимбичната система. Денят петък е посветен в магията на любовта, съответно на Ханиел.
Ангел Касиел контролира енергиите на зодиакалния знак Козирог, подвластен е на планетата Сатурн. Той помага на хората да разберат и осъзнаят, че не трябва "да се втурват там, където и ангелите се страхуват да стъпят. Той съвместява неделята заедно с архангел Уриел. Помага на възрастните хора при техните болести. Наричан е още Жетваря или ангела на съдбата.
Великият господар на пламъка се нарича архангел Уриел, чието име означава "Божия светлина". Неговото място за пребиваване е планетата Уран, с подвластния й зодиакален знак - Водолей. Наричат го още тройния ангел Божий и господар на магическата сила. Неговата сила е при заболявания, свързани с нервната система. Небесната дъга е знакът за неговото присъствие. Според окултните познания той е архангелът на невидимата сфера - Даат. Божественият му елемент е Земя. 
Неслучайно Исус Христос е споменавал в своите проповеди "имената ваши написани са на небесата".

Д-р Петър Кътев

Няма коментари:

Публикуване на коментар