Translate

неделя, 12 ноември 2017 г.

Д-р Румен Стоянов - „Лекар на годината“ в Плевен за 2017



Д-р Стоянов, завеждащ хирургичното отделение в МБАЛ „Св. Панталеймон – Плевен“ бе отличен за „Лекар на годината“ от Районната колегия на Българския лекарски съюз – Плевен. Наградата му бе връчена на официална церемония. Призовете на БЛС отличават приноса и професионализма на медиците в България както на национално, така и на регионално ниво.
„За мен наградата е огромно признание за работата ми. Тя е знак, че аз и екипът ми в МБАЛ „Св. Панталеймон – Плевен“ вървим в правилната посока и че когато професионализмът, доброто отношение към пациентите и модерната апаратура са налице, в България може да се предлага качествено медицинско обслужване“, сподели той.
Д-р Стоянов извършва за първи път в България едноетапна операция за отстраняване на карцином на гърдата и поставяне на силиконов имплант. Професионалната му експертиза е насочена към диагностика, съвременно хирургично лечение и проследяване на заболяванията на млечната жлеза. Преминал е квалификационни курсове по естетична, реконструктивна и онкопластична хирургия на гърдата в наши и водещи европейски центрове. Той е участвал в изготвянето на национални консенсуси за комплексно лечение на карцином на млечната жлеза и локална скринингова програма за ранната му диагностика.


Няма коментари:

Публикуване на коментар