Translate

събота, 9 май 2020 г.

Материални и нематериални средства на стойност над 1 милион лева са дарени по време на призивите #ПомогниОтВкъщи 2 в помощ на БЧК


50 000 лева в час е средната скорост на даренията по време на двучасовия благотворителен концерт в каналите на bTV Media Group

В навечерието на Световния ден на Червения кръст /БЧК/ и Червения полумесец, второто издание на благотворителния концерт на bTV и партньори направи хиляди дарители съпричастни с каузата на БЧК. По време на призивите #ПомогниОтВкъщи 2, само за седмица, в помощ на БЧК са дарени материални и нематериални средства на стойност над 1 милион лева. 50 000 лева в час пък е средната скорост на даренията в рамките двучасовия концерт в каналите на bTV Media Group на 7 май. С това общо даренията в подкрепа на националната кампания „Заедно срещу COVID-19” надхвърлят 1 600 000 лв.
Освен хилядите индивидуални и бизнес дарители, зад каузата застанаха и едни от най-обичаните и популярни певци, музиканти, актьори и телевизионни лица у нас. С изпълненията си сцената на концерта превзеха Миро, Орлин Горанов, Анелия, Дивна, Даниел Цочев, Павел и Венци Венц, Виктор Калев и Нели Петкова. Събитието подкрепиха още Дидо, Митко Кърнев и Радостин Василев от „Д2“, Тита, Катерина Евро, Китодар Тодоров и Свилен от „Остава“. Иво Аръков и Даниел Пеев – Дънди демонстрираха таланта си да забавляват и във второто издание на концерта, а водещият на „Шоуто на Николаос Цитиридис“ не остана по-назад и след паметно изпълнение вече е известен като новия брат на „Братя Мангасариян“.
Водени от идеята, че „музиката и смехът наистина лекуват“, водещите на #ПомогниОтВкъщи2 Андрей Арнаудов, Иван Христов и Мария Силвестър не само подариха на зрителите, слушателите и онлайн потребителите добро настроение и усмивки, но и ги направиха свидетели на вълнуващи истории за смисъла на доброволчеството и надеждата, която Българският Червен кръст дава на най-уязвимите в кризата.
В продължение на ангажимента на bTV Media Group да насочва с приоритет ресурси към темата COVID-19 и да подпомага живота и здравето на хората в риск в извънредната ситуация, концертът беше излъчен на живо в ефира на bTV,  bTV Radio и радио N-JOY, както и онлайн на btvplus.bg и дигиталната платформа URBО. Събитието е съвместна продукция на bTV и „Междинна станция“ и се реализира с техническата подкрепа на Жокер Медиа Рентал.
Дарителската кампания в помощ на БЧК продължава и всеки, който има възможност и иска да прояви съпричастност към усилията на  БЧК и към човешките страдания, може да го направи чрез:
  • изпращане на SMS на кратък номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори. Дарителските SMS-и за кампаниите на БЧК са освободени от ДДС.
  • на банковата сметка на БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
IBAN: BG47UNCR7630 1077 9117 00
BIC: UNCRBGSF

Няма коментари:

Публикуване на коментар