Кулинарното приключение продължава през есента на
2020
Битката в любимото
кулинарно шоу на България става все по-напрегната, а хоби-готвачите действат
все по-твърдо в стремежа си да грабнат престижната титла MasterChef и мечтаната
награда от 100 000 лева. В последния за тази пролет епизод, любимото и
авторитетно жури в състав chef Силвена Роу, chef Андре Токев и chef Петър
Михалчев ще изберат най-добрите 10, които ще продължат битката към жадуваната
престилка през есенния сезон. Кои ще бъдат те, зрителите и феновете ще разберат
на 12 май от 21.00 часа.
За своето завръщане в
ефир през есента култовото кулинарно шоу е подготвило за най-големите си фенове
ексклузивно видео съдържание, което ще бъде достъпно на masterchef.btv.bg в
дигитална поредица “За ненаситните“. Ценителите на добрия вкус могат да следят
специални забавни моменти от снимачната площадка, ексклузивни коментари и ценни
кулинарни съвети за всеки хоби готвач. А за слушателите на радио N-JOY през
новия сезон са предвидени специални тематични рубрики, свързани с шоуто.
Финалният кулинарен
сблъсък в MasterChef
се измества за есенния
сезон след като мерките на властите срещу
разпространението на COVID-19 в България и стъпките за превенция, които
предприе bTV Media Group, наложиха промени в програмното съдържание на bTV. Дотогава
телевизията ще продължи да концентрира повече ресурси в новините, актуалните
предавания и допълнително специално съдържание, посветено на COVID-19.
* * * * * * * * * * *
В предпоследния епизод на
MasterChef, излъчен вчера, стана ясно, че закуската вкъщи може да е
удоволствие, но в шоуто тя е изпитание. Приготвянето на две яйца и една
палачинка по специална рецепта успя да постави под въпрос кулинарните умения на
най-добрите хоби-готвачи на България. Четирима от тях се опитаха да създадат
ястие, подходящо за началото на деня, в MasterClass, воден от колоритния Chef Владимир Тодоров.
Верен на професионалната си философия, че вкусна храна не означава непременно
скъпи продукти, носителят на титлата Готвач на България представи яйца „Бенедикт“
по панагюрски и палачинка със сорбе от кокос, портокали и маракуя.
Право да повторят
неговата рецепта получиха продуцента Николай и копирайтърът Ивайло, които
по-рано се отличиха при готвенето на костен мозък. Преди да пристъпят към
действие, те трябваше да посочат с кои двама свои конкуренти ще се борят за
Master-престилка. Стратегията им - да изберат по-слаби противници, ги насочи
към азиатката Куин и сервитьора Добромир.
Въпреки че всички
старателно работиха върху двете чинии и се опитаха да не преварят яйцата и да
не „пребият“ белтъците, само един постигна съвършен резултат. Палачинката на
Ивайло се оказа недопечена, на Николай - скъсана, а на Добромир - прегоряла.
Приготвянето на соса и овкусяването му също спънаха мъжете. За разлика от тях,
виетнамката Куин се справи перфектно. Освен комплиментите на журито и на Chef
Тодоров, тя получи Master-престилката и се спаси от елиминации.
В последвалия стрес-тест
участниците бяха изненадана с екстравагантна задача - да почерпят вдъхновение
от съставките в гурме котешка храна и да създадат предястие от висока класа.
Участниците решиха да използват агнешко и зелен боб, а журито опита всички
предложения, преди да каже тежката си дума.
Театралната режисьорка
Неда успя да изкуши Chef Силвена Роу, Chef Петър Михалчев и Chef Андре Токев с
мини овчарски пай с агнешко, зелен фасул и млечен сос. Предястието на Красимир
- тарт със зелен фасул, агнешко и чесново-млечен сос, поръсен с хрупкави
пръжки, също получи одобрение. Критиката се стовари върху мениджъра Мартин,
чиято чиния с агнешки котлет с романеско, зелен фасул и ментово олио беше
определена като „скучна, неадекватна, неатрактивна и анемична“. Маркетинг
мениджърът Петя през сълзи описа своя боб с агнешко като „жалък опит“, а Chef
Роу отказа да опита ястието с мотива, че в противен случай би накърнила
професионалната си гордост.
Двамата провалили се
участници бяха изпратени на елиминации без правото да влязат в предстоящата
отборна битка.
* * * * * * * * * * *
В
предаването „От 10 до 2 с Нейа“ по радио N-JOY в ежедневната кулинарна рубрика
„Мастър Зона“, в която гостуват участници от настоящия и от предишни сезони на MasterChef.
Там те споделят своите рецепти, готварски трикове и съвети при готвене. Сред темите са застъпени и правилното усвояване на остатъчни продукти с цел намаляване на хранителните отпадъци.
„Мастър Зона“, в която гостуват участници от настоящия и от предишни сезони на MasterChef.
Там те споделят своите рецепти, готварски трикове и съвети при готвене. Сред темите са застъпени и правилното усвояване на остатъчни продукти с цел намаляване на хранителните отпадъци.
Няма коментари:
Публикуване на коментар