Translate

понеделник, 4 май 2020 г.

MasterChef предизвиква хоби-готвачите с най-твърдия продукт


Участниците в кулинарното шоу ще последват съветите на колоритен млад Chef, за да приготвят вълнуваща закуска

Битката в MasterChef става все по-напрегната, а хоби-готвачите играят все по-твърдо. Във вторник вечер от 21.00 часа по bTV за първи път в историята на кулинарното шоу те ще трябва да приготвят ястие с продукт, притежаващ изключително плътна консистенция, която би могла да счупи зъбите им.
В изпълнението на сложната задача мъжете ще се чувстват по-спокойни и уверени от жените. Повечето участнички ще признаят, че никога не са работили с основната съставка, но в движение ще се опитат да я опознаят и да я използват по най-добрия начин. Журито ще им подскаже, че за да подчинят продукта, първо ще трябва да овладеят и балансират мазнината в него.
Всички ще имат 60 минути, за да създадат своите шедьоври. Някои хоби-готвачи ще потърсят
вдъхновение в азиатската кухня, други - в чешката. В Топ 3 ще влязат само онези, които предложат интересни вариации на основния продукт, впечатляващ, автентичен вкус и визуално удоволствие с красиви презентации. Един от тях ще спечели значката за имунитет.

Подгласниците му ще трябва единодушно да изберат двама свои конкуренти, с които ще участват в изключително интересен Master Class. Обучението ще води колоритен млад Chef, почитател на българската, френската и азиатската кухня, и носител на титлата „Готвач на България“. Пред четиримата „чираци“ той ще приготви впечатляваща закуска. Въпреки че всички продукти ще бъдат добре познати, точното повторение на стъпките и техниките от богатата рецепта ще се окаже почти невъзможно. Майсторската работа с белтъците и жълтъците ще бъде решаваща за крайния
резултат. Само един от четиримата ще постигне съвършенството и на вид, и на вкус.
Последвалият стрес тест ще изопне нервите на участниците до краен предел. При приготвянето на гурме предястие почти всички ще допуснат две основни грешки - няма да почистят добре основния продукт и ще подценят времето за готвене. Журито ще бъде безпощадно и ще посече провинилите се като с гилотина. Двама от тях директно ще отидат на елиминации, пропускайки отборната битка. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар