Translate

вторник, 5 май 2020 г.

Как да създадем чист дом със силата на парата?


Парата не е нищо ново, използва се за почистване и дезинфекция вече близо век и половина. И въпреки това, с развитието на нови, автоматични, модерни перални машини, препарати и химикали заемат мястото на парата при пране и миене на чинии. През пролетта, в началото на сезона на алергиите, се отделя специално внимание на разтворите без химикали и сега, когато прекарваме повече време между 4 стени от всякога, е особено важно да държим алергените и бактериите далеч от домовете си , Експерти от LG събраха няколко причини, заради които си струва да използваме пара и как можем удобно да се възползваме от предимствата на това естествено хигиенно решение.
Как работи парата?
Неслучайно бабите ни предпочитат да перат и чистят с гореща вода, тъй като тя убива 99,9 % от бактериите, които са често срещани в домакинството. Няма съмнение, че появата на домашна електроника като пералня, сушилня или съдомиялна машина ни спести много време. Тези машини обаче имат и недостатък, а именно, че започнахме да използваме все повече химикали и добавки, за да поддържаме дома си чист. Водата, нагрята до 100 градуса, благодарение на дисперсията /т.е. разпръскването на частици/, прониква във всяка част от тъканите и нежно, но ефективно премахва битовите бактерии и алергени, които не са видими за окото.
Почистването на текстил с помощта на пара
Докато в миналото паренето на текстил с пара се правеше в огромни легени, в днешно време това става много по-лесно с помощта на ютия и дори перални и сушилни с функция „пара“. При пране, водата и парата се оказват много добър екип, тъй като парата допълва процеса на почистване, а дрехите остават меки и без гънки за гладене. Парата има своите предимства на всеки етап от прането: в началото помага да се разхлабят тъканите и да се разтвори мръсотията, като по този начин помага на почистващия препарат да проникне по-добре. В същото време дезинфекцира дрехите, омекотява ги и намалява гънките по време на цикъла на пране. Прави всичко това внимателно, тъй като дрехите са в пряк контакт с пара до 60 ° C, което има доказан ефект срещу бактерии.
Решение щадящо кожата за малки деца и хора с алергии
Горещата пара, която може да замени изцяло омекотителя за пране, е не само подходящо решение за кожата, но също така премахва 99,9 % от алергените, скрити в дрехите и плюшените играчки, което прави пералните с опция за пара особено полезни при новородени деца или хора с алергии. Бебешката кожа е чувствителна към почистващите препарати и хигиенни продукти, а същевременно е от особена важност дрехите им да са добре почистени и дезинфекцирани. За хора с алергия, от друга страна, премахването на частиците, които причиняват респираторни оплаквания, изисква специално внимание. Някои функции на пералнята са специално пригодени за нуждите на малки деца или алергични хора. Например, програмата "Baby Steam Care" на LG премахва почистващия препарат между нишките на дрехата още по-ефективно, като я изплаква с топла вода и позволява много тихо измиване без вибрации, така че нищо да не попречи на съня на бебето. А програмата "Allergy Care" специално премахва малки прахови частици, които причиняват алергии.
Освежаване на дрехи с пара
Ако искате да изперете съвсем леко зацапана дреха или да освежите летните дрехи преди да ги приберете в гардероба, парата е перфектно решение за бързо освежаване на дрехите. С пералните TrueSteam на LG можете набързо да завъртите всяка дреха само за 20 минути, тъй като горещата пара освежава текстила и премахва неприятните миризми и гънки. Специалният Styler на LG, от своя страна, който много прилича на гардероб, предлага подобна бърза грижа за дрехите. Устройството ви позволява да освежите, дезинфекцирате или изсушите три артикула наведнъж и е специално разработено, за да ви помогне да се грижите за по-нежни дрехи, за които преди това сте се доверявали единствено на химическото чистене. Такива артикули са например костюми, плата и блейзери. Горещата пара, напръскана директно върху дрехите, неутрализира неприятните миризми, докато подвижната закачалка за дрехи на машината изглажда тъканите с леко разклащане, след което нежно се изсушават. Закрепената за вратата “ютия“ за панталони, им придава чист и подреден вид, като напълно премахва или минимизира гънките, в зависимост от материала на тъканта, и изглажда перфектно прецизен ръб на крачола, без да се налага допълнителни използване на ютия.
Миене на чинии с пара
Ползите от парата могат да се използват не само за почистване и дезинфекция на различни текстилни изделия. Вече има налични съдомиялни машини, които използват силата на парата за стерилизиране на чаши, съдове и прибори за хранене, като по този начин използват и доставят по-малко химикали в нашата канализация. Например, при съдомиялните на LG, работещи с пара, отбелязани с TrueSteam етикет, парата се генерира в самата машина, а разпръскването ѝ ефективно премахва замърсяванията, остатъците от храна и петна.
В допълнение, измиването с пара оставя по-малко петна и капки вода върху кухненските прибори от традиционните миялни, така че съдовете и чашите са блестящо чисти. Парата
почиства съдовете ефективно, но нежно, което е още по-ефективно при съдомиялните със струя, която идва от няколко ъгъла на машината.

Няма коментари:

Публикуване на коментар