Translate

сряда, 19 юни 2019 г.

„Различен свят“ в „Темата на NOVA”


Как изглежда социалното предприемачество у нас? NOVA потърси отговора тази неделя, след централната емисия Новини

 „Темата на NOVA”  показа един различен святтози на социалното предприемачество, в който социални проблеми могат да бъдат решавани с инструментите на бизнеса. Свят без колебания и егоизъм, в който никой не се страхува да подаде ръка на другия. Репортерът Лора Инджова и операторът Росен Илиев показват вдъхновяващите истории на хора, за които социалното предприемачество е знакът на промяната на много съдби. 
Животът на семейството на Силвена и Красимир се променя коренно след като малката им дъщеря Микаела се ражда със синдром на Даун. Родителите решават през личната си битка за Микаела да променят стереотипите на обществото. Със създаването на фондация „Живот със Синдром на Даун“, те се превръщат в социални предприемачи, които постигат промяна не само на думи.
Други, които излизат от собствения си комфорт и създават устойчив бизнес модел с единствената цел да правят добро, са Мая и Стояна, които през 2014 г. създават Социалната чайна във Варна. Тя се оказва първата работа за младежи, напуснали социална институция. Място, на което получават помощ в изграждането на характер и умения, които са универсални за всяко работно място.
„Различен свят“ в „Темата на NOVA“ бе показан на 16 юни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар