Translate

сряда, 19 юни 2019 г.

БМФ Порт Бургас домакинства на Федерацията на европейските частни пристанищни терминали и стефадорски компании Fеport


Над двеста и четиридесет милиона лева са инвестициите в пристанищни терминали Бургас Изток 2 и Бургас Запад

Най-престижната европейска организация на частните пристанищни терминали Feport /Federation of European private port companies and terminals/ избра бургаското пристанище, за да проведе на негова територия своята годишна среща и редовно общо събрание. В рамките на няколко дни представителите на най-големите европейски пристанища ще бъдат на посещение в БМФ Порт Бургас. Дружеството е избрано за домакин на високия международен морски форум поради бързия си темп на развитие, огромни инвестиции и покриване на най-добрите международни стандарти за обслужване и управление. Това е първото официално посещение на асоциацията в България и се тълкува като отлична оценка за работата на БМФ Порт Бургас от институциите на Европейския съюз. Фокусирането на вниманието на международната морска общност към бургаското пристанище е реална възможност за увеличаване на товарооборота, допълнителни дейности и услуги, както и на брутния вътрешен продукт на България.
Управляващите пристанищни терминали от Европа ще се запознаят с работата на БМФ порт Бургас. Ще разгледат отблизо цялостната реконструкция и рехабилитация на пристанищната инфраструктура и съоръженията в концесионираните терминали. Модернизираните товаро-разтоварна техника и механизация, подобрената рганизация на работа, установените стабилни дългосрочни бизнес взаимоотношения с товародателите, увеличеният товарооборот на БМФ Порт Бургас ще бъдат редставени като пример за отлични практики в бранша.
Само за първите седем години от срока на концесията изпълнените от „БМФ Порт Бургас“ ЕАД инвестиции са в размер над EUR 110 000 000 /сто и десет милиона евро/ за Пристанищен терминал Бургас Изток – 2. За шест години за Пристанищен терминал „Бургас Запад“ изпълнените от „БМФ Порт Бургас“ ЕАД инвестиции са в размер, надхвърлящ BGN 32 000 000 /тридесет и два милиона лева/.
Приоритети, като повишаване ефективността на управлението и поддръжка на пристанищните терминали, развитието на инфраструктурата и пристанищните съоръжения и оборудване, опазване на околната среда в съответствие с изискванията на всички европейски и международни стандарти, модернизация на системите за охрана и безопасност, привличане на транзитни товари превърнаха бургаското пристанище в атрактивен и желан партньор в морския бизнес.
По време на високия международен морски форум в Бургас ще се дискутират теми, като пристанищна, морска, транспортна политики, сигурност и безопасност и околна среда, логистика, процедури за митниците и вътрешния пазар, социална политика, научни изследвания и развитие. За гостите, членове на Feport, пристанището–домакин е предвидило и културна програма с посещения на българското историческо и духовно наследство в Несебър, Созопол и остров Света Анастасия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар