Translate

сряда, 19 юни 2019 г.

Българският бизнес отново премери сили в “Игри за добрини”


Аурубис България спечели турнира по тенис на маса в полза на фонд "Лечение на деца с хронични и други заболявания от региона на Средногорието"

Инициативата “Игри за добрини” на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН за трета поредна година ще събере отбори от служители на български компании, които ще съчетаят спорта с благородните каузи.
“Игри за добрини” съчетава ангажираността на компаниите към обществото и грижата за здравето на служителите им, като по този начин превръща бизнеса в сила за доброто.
Избраните спортове в тазгодишното издание на “Игри за добрини” са тенис на маса, футбол, тенис на корт и волейбол, а “добрините” в игрите, както всяка година, са избрани от служителите на компаниите. Победителят във всеки турнир печели наградния фонд, който ще бъде дарен за избраната от отбора добра кауза.
Игрите започнаха с турнир по тенис на маса, който се проведе тази неделя в “Арена Асарел” в Панагюрище и събра служителите на “Асарел-Медет”, “АЕЦ Козлодуй”, “Аурубис България” и “Овергаз”.
Стартът на инициативата “Игри за добрини” премина изцяло без пластмасови отпадъци и екологичен отпечатък, като участниците ползваха специални бутилки за вода за многократна употреба. Всички участници в турнира получиха като подарък от домакините от “Асарел-Медет” билети за предстоящия международен турнир по тенис на маса Asarel Bulgaria Open.
Каузите, за които се състезаваха участниците в турнира бяха:
- АЕЦ Козлодуй участва за организирането на правописен маратон от “Образователен портал Академика БГ” -  „Бъди грамотен”
- Асарел-Медет се бориха за тенисиста и треньор по тенис на маса Емил Йорданов, който страда от рядко неврологично заболяване
- Овергаз се състезаваха за каузата на ParaKids за закупуване на адаптирани колички за бягане за деца с двигателни увреждания,
- победителите в турнира Аурубис България ще подпомогнат фонд "Лечение на деца с хронични и други заболявания от региона на Средногорието".
След турнира по тенис на маса, предстоят турнири по футбол на 28 септември, тенис на корт в средата на септември и волейбол на 5 октомври. Всички желаещи компании могат да се включат и защитят своя кауза като се запишат за участие в следващите турнири.
Освен да помогне за социалните каузи на отборите, “Игри за добрини” има за цел да покаже на служителите и на работодателите, че спортът при работещите хора е изключително важен, за да се чувстват пълноценни и здрави. Проектът е част от колективната програма на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН „Здрави на работа“ и се случва в изпълнение на Стратегическия план 2015+ за работа по целите на ООН за устойчиво развитие и по-точно Цел 3 “Осигуряване на здравословен начин на живот и стимулиране на благосъстоянието на всички във всички възрасти”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар