Translate

вторник, 18 юни 2019 г.

Проф. Алп Гюркан консултира безплатно български пациенти


Проф. Алп Гюркан, един от най-авторитетните специалисти и преподаватели в областта на трансплантационната, бариатричната и метаболитната хирургия в Турция, ще гостува в София за безплатни консултации на пациенти на 20 и 21 юни. Проф. Гюркан е един от най-известните хирурзи в областта на трансплантациите в южната ни съседка – извършил е над 1900 бъбречни трансплантации от трупни и живи донори с 98% успеваемост. В кариерата си е основал три центъра за трансплантации в Турция, включително първата клиника за бъбречни трансплантации извън университетска болница и първата клиника за трансплантации в Измир. Извършил е първата лапароскопска бъбречна процедура с жив донор в страната си. Извършва и трансплантации на панкреас и тънко черво, включително първата трансплантация на тънко черво в Турция. В момента практикува в Университетска болница Okan, а богатия си опит предава на младите специалисти в областта на общата и трансплантационната хирургия.
Другата област, в която проф. Гюркан постига значителни резултати, е бариатричната и метаболитна хирургия. Тя включва различни като техника операции, прилагани при пациенти със значително наднормено тегло и затлъстяване, при които диета и упражнения не дават резултат или имат склонност бързо да възвръщат изгубеното тегло. Този тип хирургия помага и при наличие на диабет тип 2, като 80% от пациентите спират приема на инсулин, а 65% преустановяват приема на всякакви лекарства за диабет. Положително се повлияват също хипертония, сънна апнея, гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ) и други здравословни проблеми, свързани с излишните килограми.
За безплатна консултация с проф. Алп Гюркан в София на 20-21 юни е необходимо предварително записване на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402.

Няма коментари:

Публикуване на коментар