Translate

четвъртък, 30 май 2019 г.

Футбол за приятелство ще направи опит за подобряване на Световен рекорд на Гинес


В рамките на финалните събития от Седмия сезон на Международната детска социална програма "Футбол за приятелство" на "Газпром", обединяваща млади спортисти от 211 страни, ще бъде направен официален опит за подобряване на Световен рекорд на Гинес. На терена на Световното първенство на "Футбол за приятелство" в Мадрид ще се проведе тренировка, в която ще участват хора от най-много националности. Рекордът ще бъде отбелязан от официален съдия на Рекордите на Гинес.

По време на тренировката ще участват млади футболисти, млади журналисти, млади съдии и млади треньори от "Футбол за приятелство", които ще присъстват на финалните събития в Испания. Децата ще бъдат подкрепени от Глобалния посланик на "Футбол за приятелство" - Франц Бекенбауер.
Във финалните събития от Седмия сезон на "Футбол за приятелство" в Мадрид ще участва и известния илюстратор Бил Аспрей, който е и създателя на талисманите на програмата – кучето Фреди и котката Фрида. Приятелството на Фреди и Фрида символизира глобалната идея на програмата. Целта на образите на две животни, толкова различни един от друг, които съжителстват в хармония, е да напомнят на младите участници от цял свят за равенството, взаимното уважение и радостта от обединяването. Художникът ще проведе и семинар за децата в Училището на деветте ценности.
Специално за седмия сезон на Международната социална програма „Футбол за приятелство“ илюстраторът създаде специален пакет стикери, който ще бъде достъпен безплатно за iOS и Android от 21 май в 186 страни по света. За да инсталирате пакета от стикери, трябва да изтеглите или да актуализирате официалното приложение на Международната детска социална програма на Газпром "Футбол за приятелство“. 14-те стикера са снимки на официалните талисмани на "Футбол за приятелство" - кучето Фреди и котката Фрида.
"Горд съм, че мога да представя в рисунките си ценностите на "Футбол за приятелство". Аз самият напълно ги подкрепям. Идеята за създаването на Фреди и Фрида ме осени, когато се сетих за котето и кученцето на жена ми. Животните пораснаха в нашия дом и станаха много добри приятели. Гледайки ги да играят заедно, си помислих, че би било чудесно, ако хората могат да се обединят и да забравят различията си толкова лесно. Точно това е, на което "Футбол за приятелство" учи децата от цял свят", казва Бил Аспрей, автор на талисманите на програмата.
На 1 юни, на церемонията по награждаването след финала на световното първенство на "Футбол за приятелство" в Мадрид, ще бъде представена и песен, която е написана специално за деветте ценности на Международната детска социална програма на Газпром „Футбол за приятелство“. Песента е написана от 22-годишния студент Дейвис Каньола от Уганда след посещението на делегация от страна в шестия сезон на програмата.
"Невероятно щастлив съм, че получих покана да представя песента на Световното първенство на "Футбол за приятелство". Убеден съм, че тази песен ще позволи на участниците да погледнат по различен начин на света: като света на равните възможности, без никакви бариери и граници. Трябва да помним ключовите човешки ценности и винаги да ги следваме в спорта и в живота. Надявам се, че моето представяне в Мадрид ще стане първата стъпка в сътрудничеството ми с организаторите на „Футбол за приятелство“. Мечтая песента ми да стане официален химн на програмата", споделя Дейвис Каньола, автор на песента за деветте ценности на Програмата "Футбол за приятелство".
Световното първенство на "Футбол за приятелство" ще се превърне в централно събитие заедно с финала на Шампионската лига, който ще се проведе в сърцето на Мадрид - на площад Пласа Майор. На 1 юни участниците в програмата ще посетят финала на Шампионската лига 2019 на стадион "Уанда Метрополитано" в Мадрид.

Няма коментари:

Публикуване на коментар