Translate

вторник, 28 май 2019 г.

Безплатно обучение за военни лекари


Безплатно обучение и сигурна работа за завършилите специалност „Военен лекар” – проект, който стартира през 2017 г. по тристранно споразумение между Военномедицинска академия, съвместно с Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов”-Варна и Висше военноморско училище „Н.Й.Вапцаров”/ВВМУ/.
Предстои приемането на третия випуск, като до 31.05.2019 г. продължава приемът на документи за предварителната сесия по английски език и физическа годност за кандидат-курсантите във ВВМУ. Приемът на документи за редовната сесия е до 21.06.2019 г. във Военните окръжия и до 28.06.2019 г. във ВВМУ.
Срокът за подаване на документи за изпитите по химия и биология в МУ-Варна е от 10.06.-26.06.2019 г.
Специалността "Военен лекар" предлага много изпитания, но и сигурна реализация. Студентите посещават курсовете без такси за обучение и в двата университета, имат и гарантирана реализация след завършване с договор за работа като военен лекар за 10 години.
Бъдещите медици под пагон получават статут на курсант с осигурено настаняване, хранене, военно и медицинско облекло, учебници и учебни пособия, стипендии, възможност да присъстват на научни форуми, таксите, за които се поемат изцяло от ВМА. А в края на шестгодишното обучение – си тръгват с 2 дипломи: магистър по медицина от МУ-Варна и бакалавър по специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво” от ВВМУ „Никола Й. Вапцаров”.
Обучението по специалност „Медицина" в МУ-Варна отговаря на най-високите национални и международни стандарти, а във Военноморското училище курсантите ще усвоят управление на катер и яхта, водолазни умения, както и оцеляване в разнообразни условия. Студентите ще имат възможност да управляват виртуални кораби на най-модерните симулатори в Европа и да контактуват с курсанти от целия свят. В последните 3 години от обучението акцент е военномедицинската подготовка, а фокусът е върху: организация на медицинското обслужване, превантивна военна медицина; военномедицинско снабдяване; военномедицинско управление; военномедицинска експертиза; военна хирургия; военна токсикология и други.
А след като завършат, новите военни лекари ще имат възможност да специализират във ВМА, а техни учители ще бъдат доценти и професори на световно ниво. Сред приоритетните за военните лекари специалности са хирургия; ортопедия и травматология; анестезиология и интензивно лечение; психиатрия; пластична хирургия и изгаряния; вирусология; спешна медицина; инфекционни заболявания; епидемиология.
Добрата подготовка дава възможност и за повишаване на квалификацията не само в България, но и във всички страни-членки на НАТО.


Няма коментари:

Публикуване на коментар